Barcelona a anunțat vineri prin intermediul unui comunicat oficial că a ajuns la un acord cu jucătorii și staff-ul tehnic în privința reducerilor salariale. Bugetul de salarii al catalanilor va fi redus cu aproximativ 172 de milioane de euro în urma acestei acțiuni. Inițial, jucătorii au refuzat categoric să renunțe la salarii, însă după mai multe săptămâni de negocieri, fotbaliștii au acceptat să renunțe la o parte substanțială din salariile lor.

Liga
O nouă dilemă la Barcelona! Catalanii ar putea obligați să vândă un jucător important în vară
ACUM 2 ORE

Prin urmare, în următoarele zile se va stabili o limită salarială de 122 de milioane de euro pe lună pentru întregul lot. În plus, catalanii transmit că acest acord, din momentul în care va fi semnat, va reprezenta un moment esențial în redresarea situației financiare actuale a clubului de pe Camp Nou.

Barcelona taie din nou salariile jucătorilor și a staff-ului tehnic

"Astăzi, părțile au ajuns la un acord de principiu care permite o ajustare a salariilor pentru sezonul curent, pentru o sumă de 122 milioane euro remunerație fixă, la care se adaugă amânarea pentru 3 ani a bonusurilor variabile din acest sezon, estimate la o cifră aproximativă de 50 de milioane de euro.

Acest acord de principiu este în așteptarea ratificării în zilele următoare de către grupul de jucători și antrenori afectați. Acordul, dacă va fi ratificat, va constitui o etapă foarte importantă pentru îmbunătățirea situației economice actuale. Ambele părți au făcut mari sacrificii pentru a ajunge la această înțelegere și se felicită reciproc pentru acest lucru", se arată în comunicatul FC Barcelona.

Liga
Transferuri de top pentru Barcelona! Koeman vrea să dea lovitura cu un jucător dorit de Real Madrid
ACUM 2 ORE
Liga
"Ți-e dor de Luis Suarez?". Întrebarea l-a deranjat pe Ronald Koeman. Cum a răspuns olandezul
ACUM 5 ORE