Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona a ajuns la un acord cu jucătorii pentru reducerea salariilor! Suma uriașă economisită

Irina Aldea

Publicat 27/11/2020 la 21:56 GMT+2

Pandemia de coronavirus a afectat puternic Barcelona, care a fost nevoită să taie din salarii în repetate rânduri. Jucătorii și-au dat acordul pentru o nouă reducere.

FC Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Barcelona a anunțat vineri prin intermediul unui comunicat oficial că a ajuns la un acord cu jucătorii și staff-ul tehnic în privința reducerilor salariale. Bugetul de salarii al catalanilor va fi redus cu aproximativ 172 de milioane de euro în urma acestei acțiuni. Inițial, jucătorii au refuzat categoric să renunțe la salarii, însă după mai multe săptămâni de negocieri, fotbaliștii au acceptat să renunțe la o parte substanțială din salariile lor.
Prin urmare, în următoarele zile se va stabili o limită salarială de 122 de milioane de euro pe lună pentru întregul lot. În plus, catalanii transmit că acest acord, din momentul în care va fi semnat, va reprezenta un moment esențial în redresarea situației financiare actuale a clubului de pe Camp Nou.

Barcelona taie din nou salariile jucătorilor și a staff-ului tehnic

"Astăzi, părțile au ajuns la un acord de principiu care permite o ajustare a salariilor pentru sezonul curent, pentru o sumă de 122 milioane euro remunerație fixă, la care se adaugă amânarea pentru 3 ani a bonusurilor variabile din acest sezon, estimate la o cifră aproximativă de 50 de milioane de euro.
Acest acord de principiu este în așteptarea ratificării în zilele următoare de către grupul de jucători și antrenori afectați. Acordul, dacă va fi ratificat, va constitui o etapă foarte importantă pentru îmbunătățirea situației economice actuale. Ambele părți au făcut mari sacrificii pentru a ajunge la această înțelegere și se felicită reciproc pentru acest lucru", se arată în comunicatul FC Barcelona.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo