articol de Răzvan Circeag
Dembele şi Griezmann sunt acuzaţi de rasism după ce a apărut un videoclip în care cei 2 jucători fac comentarii nepotrivite la adresa unor persoane asiatice.
Videoclipul este mai vechi, din 2019, însă acum s-a viralizat pe rețelele de socializare. Dembele şi Griezmann, în timpul unui cantonament, au vrut să se joace pe PlayStation. Din cauza unor probleme cu televizorul, Griezmann a solicitat ajutorul unor muncitori asiatici. Dembele în acel moment i-a spus lui Griezmann: "Toate aceste fețe urâte pentru a juca PES? Nu ți-e rușine?!", iar colegul său a râs, însă nu s-a înţeles ce a răspuns.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Comunicatul oficial al Barcelonei

Chiar dacă cei doi fotbaliști au oferit o reacție publică în care neagă acuzațiile, Rakuten – sponsorul principal al Barcelonei – a cerut explicații publice clubului Barcelona și a criticat gesturile fotbaliștilor. Acum a venit și răspunsul oficial al conducerii catalanilor.
„FC Barcelona regretă valul de nemulțumire din partea fanilor japonezi și asiatici și a partenerilor clubului nostru cauzată de un videoclip care a apărut acum câteva zile pe social media în care doi jucători ai primei echipe (Ousmane Dembélé și Antoine Griezmann) au manifestat o lipsă de respect în atitudinea lor către mai mulți angajați din hotelul în care se aflau.
Această atitudine nu coincide în niciun caz cu valorile pe care FC Barcelona le reprezintă și le apără. Valorile clubului și ale partenerilor săi ar trebui să fie ceva protejat de FC Barcelona, iar această credință este prezentă la toate nivelurile organizației, de la consiliul de administrație și directori până la jucătorii din diferitele echipe sportive ale clubului.
Clubul se angajează să își îmbunătățească educația cu privire la chestiuni de rasă, discriminare și diversitate. La FC Barcelona nu există loc pentru rasism sau discriminare. FC Barcelona ar dori să-și ceară scuze public pentru toți fanii și partenerii Clubului care se simt nemulțumiți de acest eveniment din vara anului 2019, moment în care responsabilitățile Clubului au revenit unui director și al unei echipe executive anterioare actualului. Consiliul de administrație care administrează astăzi Clubul se angajează să se asigure că episoadele de această natură nu se repetă.
Jucătorii și-au arătat deja regretul și și-au cerut scuze fanilor și partenerilor japonezi, lucru pe care Clubul îl apreciază. Cu toate acestea, FC Barcelona își rezervă dreptul de a lua măsurile interne pe care le consideră adecvate”, a fost comunicatul oficial al catalanilor.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59