Update 26 septembrie: Barcelona a scăpat doar cu o amendă de 300 de euro, costurile pentru închiderea dosarului.
Știrea inițială
FC Barcelona este amenințată cu disputarea unei partide fără spectatori în urma disputei cu cei de la Atletico Madrid după transferul lui Antoine Griezmann din vara lui 2019. Barca a plătit 120 de milioane de euro pentru atacantul francez, această sumă reprezentând clauza de reziliere a contractului.
Liga
Surpriză uriaşă: Griezmann nu mai rămâne la Atletico Madrid. Super-transferul pregătit
02/01/2022 LA 04:49
Însă cei de la Atletico Madrid au făcut plângere în urma acestui transfer, considerând că suma plătită de Barcelona nu este suficientă. Iar cei de la Barca risca să fie sancționați de către Federația din Spania. Cel mai probabil, Barcelona va primi o amendă, însă nu este exclusă variantă suspendării terenului pentru un meci, anunță Goal.
Dacă Federația va decide să nu aplice vreo sancțiune împotriva Barcelonei, atunci catalanii vor avea de plătit doar 300 de euro pentru a închide definitiv dosarul. O sumă infimă în condițiile în care Atletico solicită 80 de milioane de euro!

Ce acuză Atletico

Antoine Griezmann a fost aproape de a ajunge la Barcelona în vara lui 2018, însă a ales să mai rămână la Atletico Madrid încă un an. El a semnat un nou contract care l-a făcut cel mai bine plătit jucător din lot. Însă noul contract doar a amânat deznodământul final. Griezmann s-a înțeles cu Barcelona iar catalanii i-au plătit clauza dupa 1 iulie, când devenea valabila.
Cei de la Atletico susțin ca Barcelona a ajuns la un acord cu Griezmann pentru transfer înainte de acea dată când clauza de reziliere era de 200 de milioane de euro și a așteptat să oficializeze mutarea după ce clauza a scăzut. Astfel, cei de la Atletico solicită să fie plătită diferența.
Juantxo Landaberea este judecătorul ales de Federația de Fotbal din Spania pentru a soluționa acest caz.
Liga
Un jucător de la Barcelona îi ia locul lui Florin Andone la Cadiz! La cine renunță Xavi
24/12/2021 LA 16:49
Liga
Antoine Griezmann, OUT până în 2022! Francezul s-a accidentat în derby-ul cu Real Madrid de duminică
14/12/2021 LA 18:52