Partida a fost una plină de evenimente iar în startul meciului ocaziile au venit de ambele părți, însă deschiderea de scor nu a venit de unde ne-am aștepta. În minutul 12, Barcelona a preluat conducerea printr-un autogol al lui Diego Costa. Cornerul executat de Messi a fost unul periculos iar mingea grea nu a fost gestionată cum trebuie de Costa, care s-a încurcat într-o zonă periculoasă și a respins mingea până în propria plasă. Un început de coșmar pentru Atleti.
Doar trei minute mai târziu, eforturile celor de la Atletico sunt răsplătite. Carrasco este faultat de Vidal în careu și se acordă penalty. Diego Costa este hotărât să se revanșeze pentru autogol și... ratează. Numai că până la urmă se repetă pentru că Ter Stegen nu a stat pe linie. De data asta execută Saul și nu ratează. Egalitate din nou iar meciul abia începea.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
De la golul egalizator al celor de la Atletico, Barcelona a preluat controlul jocului, conștienți fiind elevii lui Setien că un egal ar fi un coșmar și ar trimite practic, în mare parte, titlul pe Bernabeu. Golul a venit în cele din urmă, dar abia în minutul 50 și tot din penalty. Messi - cine altcineva - a marcat golul cu numărul 700 al carierei și a readus catalanii în avantaj, Oblak fiind păcălit de lobul elegant al argentinianului. Muzica fără John Lennon. Arta fără Pablo Picasso. Fotbalul fără Lionel Messi.
Messi nu a sărbătorit prea mult însă pentru că în minutul 64 Atletico a egalat. Tot din penalty evident. Deși au avut loc câteva consultări cu VAR-ul, până la urmă lovitura de la 11m s-a acordat iar Saul a marcat din nou. Mingea a trecut chiar prin degetele lui Ter Stegen dar germanul nu a mai avut ce face.A urmat apoi o dominare destul de sterilă a Barcelonei pentru tot restul meciului, însă fără ocazii importante. Interesant că Setien a ales să îl introducă pe Griezmann abia în minutul 90 în aceste condiții.
Așadar Barcelona se încurcă din nou și îi pune practic titlul pe tavă lui Real Madrid după o partidă destul de nereușită în care Messi&co au jucat lent, previzibil și ineficient. Poate că zvonurile conform cărora Setien nu a pierdut doar titlul ci și vestiarul sunt adevărate.
https://i.eurosport.com/2020/06/29/2841179.jpg
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59