articol de Romeo Ene
Martin Braithwaite a rămas singurul număr 9 al Barcelonei din septembrie, atunci când s-a luat decizia ca Luis Suarez să fie vândut la Atletico Madrid, într-un acord care ar putea valora până la 11 milioane de euro.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

ATACUL, PRIORITATE PENTRU BARCELONA

Barcelona nu a adus un înlocuitor pentru Luis Suarez, în ciuda dorinţei antrenorului Ronald Koeman, din cauza situaţiei financiare, precum şi lipsa unui preşedinte care să coordoneze întreaga activitate a clubului. Memphis Depay a fost o ţintă a catalanilor în această perioadă de transferuri, însă cel mai probabil abia la vară va ajunge la Camp Nou.
Pe data de 7 martie se va alege un nou preşedinte, iar prioritatea acestuia va fi aducerea unui atacant de mare valoare pe Camp Nou. Directorul sportiv al echipei, Ramon Planes, lucrează şi urmăreşte mai mulţi atacanţi pentru a facilita misiunea viitorului preşedinte.
Isak (21 de ani) este un jucător care a fost în atenţia clubului de mai multă vreme, iar forma sportivă arătată de la revenirea în Spania în 2019 i-au convins pe conducătorii Barcelonei să-şi manifeste interesul pentru aducerea sa. Aceştia consideră că Real Sociedad şi Barcelona au un stil asemănător de joc, astfel Isak nu ar avea probleme de adaptare.

ISAK, SEZON DE EXCEPŢIE ÎN TRICOUL LUI SOCIEDAD

Internaţionalul suedez are parte de un sezon foarte bun pentru Real Sociedad. A marcat 12 goluri în 20 de apariţii în La Liga, cu 4 mai puţine decât primii 2 marcatori, Messi şi Suarez. Are contract pe San Sebastian până în 2024, iar clauza de reziliere a tânărului suedez este de 70 de milioane de euro. Totuşi, Borussia Dortmund are o opţiune de răscumpărare a lui Isak în valoare de 30 de milioane de euro. Dacă va alege să-l vândă pe Erling Haaland, atunci germanii ar putea să activeze această clauză, potrivit Cadena Ser.
Isak este un jucător curtat de Barcelona. Situaţia lor financiară din vară, precum şi capacitatea lor de a vinde jucători, le pot aduce sume de bani în conturi catalanilor cu care pot achiziţiona diverşi jucători. Unul dintre candidaţii la preşedinţie, Toni Freixa, a declarat că are un acord pentru a vinde 49% din Barca Corporate pentru 250 de milioane de euro, bani care ar urma reinvestiţi în echipă, în ciuda datoriei brute a clubului care ajunge la aproape 1,2 miliarde de euro.

CANDIDAŢII PENTRU PREŞEDINŢIA BARCELONEI ANUNŢĂ TRANSFERURI DE TOP

Freixa a declarat faptul că exista posibilitatea ca Erling Haaland şi Kylian Mbappe să ajungă pe Camp Nou. Barcelona a ezitat să-l aducă pe Haaland anul trecut, pe vremea când evolua pentru Salzburg. Este jucătorul pe care îl doresc majoritatea candidaţilor pentru preşedinţia Barcelonei datorită calităţilor sale.
Laporta nu a vorbit despre posibilitatea unui acord cu norvegianul, dar relaţia sa excelentă cu agentul lui Haaland, Mino Raiola, este bine cunoscută. Cu toate acestea, având în vedere costul transferului, precum şi competiţia pentru transferul tânărului atacant, se lucrează la diverse alternative pentru ca Haaland să ajungă pe Camp Nou.

MAI MULŢI ATACANŢI DORIŢI DE BARCELONA

În plus, faţă de Isak, Barcelona l-a dorit în noiembrie pe atacantul lui Benfica, Darwin Nunez, potrivit ESPN. Totuşi, forma arătată de jucător în ultima vreme i-a determinat pe conducătorii catalanilor să renunţe la achiziţionarea jucătorului, pentru moment.
Barcelona urmăreşte, de asemenea, jucători ale căror contracte expiră în această vară. Sergio Aguero, de la Manchester City, se încadrează în această categorie, iar potrivit ESPN, jucătorul ar fi fost propus la Barcelona. El ar putea reprezenta o soluţie pe termen scurt, până când vor putea oferi o sumă mai mare de bani pentru aducerea unui vârf de atac.
Lautaro Martinez, de la Inter, este o altă ţintă pe termen lung pentru catalani, dar preţul său s-ar putea dovedi, de asemenea, prea mare.
Memphis Depay pare cel mai aproape de a semna cu Barcelona. Contractul francezului cu Lyon se termină la finalul sezonului, iar discuţiile cu Barcelona au loc de mai multe luni. Koeman a vrut ca jucătorul să semneze în septembrie anul trecut cu echipa sa, dar Barcelona nu a reuşit să-l încadreze în limita salarială impusă de La Liga.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59