Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, făcută praf de un fotbalist legendar: "Fără Messi, nu ar câștiga nici trofeul Purchero"

Cristian Mihală

Actualizat 25/10/2020 la 11:23 GMT+2

Bernd Schuster, fosta mare legendă a Barcelonei și a Realului, a pus la zid formația catalană, după prestația din El Clasico.

Sergio Ramos (Real Madrid), Lionel Messi (FC Barcelona)

Credit imagine: Twitter

Câștigător al titlului cu formația blaugrana, al Cupei Cupelor și finalist de Cupa Campionilor, Schuster a analizat pentru presa spaniolă marele derby dintre Barcelona și Real Madrid.
Fostul mare mijlocaș este de părere că "extratereștrii" depind în continuare prea mult de Messi, în ciuda faptului că în acest sezon Ansu Fati și Pedri au avut evoluții impresionante.
Schuster a venit cu o comparație exagerată, afirmând că, dacă argentinianul ar pleca de pe Camp Nou, formația nu ar fi în stare să se impună nici în cursa pentru trofeul Purchero, un turneu amical care se joacă în fiecare vară la Alcorcon.
"Fără cele 40 de goluri ale lui Messi, Barcelona nu ar câștiga nici trofeul Purchero", a spus, la Radioestadio, tehnicianul german.
Declarația lui Schuster e la 180 de grade de ce a declarat tehnicianul catalanilor, Ronaldo Koeman, după meci. Antrenorul olandez a fost extrem de mulțumit de modul în care echipa sa a abordat jocul și a dezvăluit că, în special pe benzi, fotbaliștii au pus în aplicare aproape perfect planul inițial.
"Am jucat bine, ne-am creat oportunități, mai ales în a doua repriză. Este greu de înțeles ce s-a întâmplat, nu meritam să pierdem jocul. Unele decizii ale arbitrului nu le-am înțeles. Planul nostru a fost să controlăm partida, am vrut ca Leo să schimbe des pozițiile cu Fati, pentru a beneficia la maximum de viteza lui Ansu. Am avut jucători buni în benzi, care s-au descurcat bine, putem fi fericiți dacă nu ne uităm la rezultat, ci doar la faze. Am făcut un meci bun", a explicat Koeman.

Barcelona, atitudine bună în startul reprizei secunde

Interesant e că Schuster a salutat și el schimbarea de atitudine a Barcelonei, din startul reprizei secunde. Soarta meciului ar fi putut fi alta, dacă VAR nu ar fi dictat acel penalty controversat la faza în care Lenglet l-a faultat pe căpitanul Realului, Sergio Ramos.
"Prima repriză a fost intensă și ritmată. De la babine, Barcelona a ieșit mai bine, dar penaltyul la Ramos a schimbat totul", a mai spus germanul.
După 8 ani pe Camp Nou, în anii '80, Schuster s-a transferat la Real Madrid, pentru ca apoi să îmbrace și tricoul lui Atletico Madrid. Chiar dacă a avut rezultate bune și pe Bernabeu, unde a câștigat două campionate și o Cupă, fostul mijlocaș german rămâne un fotbalist pe care lumea îl asociază cu Barcelona (a marcat 63 de goluri în 170 de partide pentru catalani).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo