Câștigător al titlului cu formația blaugrana, al Cupei Cupelor și finalist de Cupa Campionilor, Schuster a analizat pentru presa spaniolă marele derby dintre Barcelona și Real Madrid.
Fostul mare mijlocaș este de părere că "extratereștrii" depind în continuare prea mult de Messi, în ciuda faptului că în acest sezon Ansu Fati și Pedri au avut evoluții impresionante.
Schuster a venit cu o comparație exagerată, afirmând că, dacă argentinianul ar pleca de pe Camp Nou, formația nu ar fi în stare să se impună nici în cursa pentru trofeul Purchero, un turneu amical care se joacă în fiecare vară la Alcorcon.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
"Fără cele 40 de goluri ale lui Messi, Barcelona nu ar câștiga nici trofeul Purchero", a spus, la Radioestadio, tehnicianul german.
Declarația lui Schuster e la 180 de grade de ce a declarat tehnicianul catalanilor, Ronaldo Koeman, după meci. Antrenorul olandez a fost extrem de mulțumit de modul în care echipa sa a abordat jocul și a dezvăluit că, în special pe benzi, fotbaliștii au pus în aplicare aproape perfect planul inițial.
"Am jucat bine, ne-am creat oportunități, mai ales în a doua repriză. Este greu de înțeles ce s-a întâmplat, nu meritam să pierdem jocul. Unele decizii ale arbitrului nu le-am înțeles. Planul nostru a fost să controlăm partida, am vrut ca Leo să schimbe des pozițiile cu Fati, pentru a beneficia la maximum de viteza lui Ansu. Am avut jucători buni în benzi, care s-au descurcat bine, putem fi fericiți dacă nu ne uităm la rezultat, ci doar la faze. Am făcut un meci bun", a explicat Koeman.

Barcelona, atitudine bună în startul reprizei secunde

Interesant e că Schuster a salutat și el schimbarea de atitudine a Barcelonei, din startul reprizei secunde. Soarta meciului ar fi putut fi alta, dacă VAR nu ar fi dictat acel penalty controversat la faza în care Lenglet l-a faultat pe căpitanul Realului, Sergio Ramos.
"Prima repriză a fost intensă și ritmată. De la babine, Barcelona a ieșit mai bine, dar penaltyul la Ramos a schimbat totul", a mai spus germanul.
După 8 ani pe Camp Nou, în anii '80, Schuster s-a transferat la Real Madrid, pentru ca apoi să îmbrace și tricoul lui Atletico Madrid. Chiar dacă a avut rezultate bune și pe Bernabeu, unde a câștigat două campionate și o Cupă, fostul mijlocaș german rămâne un fotbalist pe care lumea îl asociază cu Barcelona (a marcat 63 de goluri în 170 de partide pentru catalani).
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
19/01/2022 LA 10:14