Artico scris de Romeo Ene
Antoine Griezmann, atacantul Barcelonei, ar putea să părăsească formaţia catalană la finalul sezonului. Juventus este echipa care îl are în vizor pe francez, în cazul în care Cristiano Ronaldo va pleca din Italia, conform sport.es.
Cu o etapă înainte de final, Barcelona este pe locul 3, fără a mai avea şanse matematice la câştigarea titlului, iar Juventus riscă să rateze prezenţa în grupele Ligii Campionilor din sezonul viitor, în cazul în care nu va câştiga la Bologna, însă are nevoie de rezultate indirecte favorabile chiar şi în cazul unui succes. Ronaldo nu va rămâne cel mai probabil la Juventus în cazul în care trupa lui Pirlo va rata locurile care trimit în Liga Campionilor.
Liga
Barcelona renunță la 9 fotbaliști! Depay și De Jong, printre cei care vor pleca în această vară
10/05/2022 LA 05:01

Laporta, decis să remanieze lotul Barcelonei

În ciuda dificultăţilor financiare, Barcelona va încerca în această vară să-şi facă o echipă cât mai competitivă. Joan Laporta este convins de faptul că a venit timpul ca lotul Barcelonei să sufere o transformare radicală, iar unul dintre numele care ar putea să părăsească formaţia catalană este cel al lui Antoine Griezmann.
Juventus este clubul care ar dori să-l transfere pe atacantul francez, iar Barcelona ar fi interesată să-l aducă pe Joao Felix în locul acestuia. ’’Bătrâna doamnă’’ va încerca să-l transfere pe Griezmann în cazul plecării lui Ronaldo, lucru care pare din ce în ce mai probabil pe zi ce trece, conform sport.es.
Juventus ar putea rata prezenţa în grupele Ligii Campionilor, fapt ce nu l-ar încânta pe Ronaldo, care şi-ar dori să evolueze la cel mai înalt nivel, ţinând cont că a ajuns la 36 de ani. În cazul plecării portughezului, este clar că Juventus trebuie să-l înlocuiască cu un jucător pe măsură, iar cei de la Torino consideră că Griezmann este cel mai potrivit pentru acest rol. Principala problemă a italienilor este reprezentată de situaţia economică delicată a clubului. Acest aspect conduce către posibilitatea unui împrumut al lui Griezmann, Barcelona fiind de acord cu condiţia ca francezul să evolueze cel puţin un an în Italia, iar Juventus să-i achite întregul salariu.

Barcelona ar fi de acord cu varianta împrumutului

Plecarea lui Griezmann, chiar şi sub formă de împrumut, ar reprezenta o economie semnificativă a bugetului Barcelonei, în opinia conducerii catalane. La nivel sportiv, posibilele veniri ale lui Depay şi Aguero ar compensa absenţa francezului, care a marcat 19 goluri şi a oferit 12 pase decisive în acest sezon.
Dincolo de planurile pe care Barcelona le are cu jucătorul, realitatea este că Griezmann are contract pe Camp Nou şi nu vrea să ia parte la nicio speculaţie legată de viitorul său. Jucătorul este cel care va avea ultimul cuvânt de spus, iar până în prezent acesta nu şi-a manifestat dorinţa de a pleca, ci de a se concentra pe situaţia în care se află echipa sa, care nu va câştiga titlul în acest sezon.
Jucătorul are contract până în 2024 cu catalanii, iar el va decide asupra viitorul său, nu Barcelona. Astfel, interesul oricărei echipe pentru el este nul, în cazul în care francezul va dori să continue pe Camp Nou, iar până în prezent nu a dat semne că nu şi-ar dori rămânerea. În ultimele ore au existat speculații referitoare la posibilitatea ca Atlético și Barça să ajung la un acord pentru un schimb de jucători, Joao Félix pentru Griezmann. Cu toate acestea, o astfel de opțiune pare practic imposibilă, deoarece nu satisface niciuna dintre părți. Griezmann a venit la Barcelona în sezonul 2019-2020, chiar de la Atletico Madrid.
Liga
Atletico Madrid, hotărâtă să îl transfere definitiv pe Antoine Griezmann de la Barcelona
04/05/2022 LA 09:17
Liga
Joao Felix, dorit la Barcelona! 3 fotbaliști ar putea ajunge în locul lui la Atletico Madrid
12/04/2022 LA 04:49