Crescut la academia Barcelonei, Riqui Puig a fost promovat la prima echipă a catalanilor vara trecută, cu puțin timp înainte ca Ronald Koeman să fie instalat la cârma clubului.
Încă din primele sale zile pe banca Barcelonei, tehnicianul olandez l-a anunțat pe Puig că nu va conta pe serviciile lui în acest sezon, motiv pentru care ar fi mai bine să plece sub formă de împrumut la altă echipă.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Mijlocașul iberic a refuzat această alternativă și a decis să rămână la Barcelona și să lupte pentru un loc în echipă. Datele problemei s-au schimbat însă radical în urma unor informații apărute în presa din Spania.
Potrivit El Pais, Koeman ar fi avut o dispută cu tânărul Riqui Puig în vestiar, la un meci amical din vară, de față cu toți ceilalți jucători. În febra scandalului, Koeman i-ar fi spus mijlocașului spaniol că "este o cârtiță", acuzându-l că ar fi vorbit în presă despre o discuție personală pe care a avut-o cu el.

Koeman l-ar fi făcut de râs pe Riqui Puig înaintea unui meci: "Ești o cârtiță!"

În discuția respectivă, Koeman l-ar fi anunțat pe Puig că nu va miza prea mult pe serviciile sale în actualul sezon și că, din acest motiv, ar fi mai bine să plece la o altă echipă unde să prindă mai multe minute.
La numai câteva zile după discuția celor doi, informația a ajuns în presa din Spania, moment în care Koeman a răbufnit, fiind sigur că mijlocașul de 21 de ani l-a trădat și a vorbit cu jurnaliștii.
Conform El Pais, tehnicianul olandez l-ar fi făcut de rușine în vestiar, înaintea unui meci cu Elche, din Trofeul Gamper, numindu-l "cârtiță".
Koeman s-a ținut de cuvânt și i-a oferit lui Puig foarte puține minute în actuala campanie. Tânărul mijlocaș a bifat numai 4 minute în sezonul curent din La Liga: 3 minute în meciul cu Getafe și unul singur în duelul cu Eibar.

Barcelona i-a prelungit contractul lui Riqui Puig, jucătorul uitat pe banca de rezerve de Koeman

În ciuda relației reci dintre Koeman și Puig, conducerea Barcelonei a decis să activeze o clauză de prelungire a contractului pe 2 ani, anunță Mundo Deportivo. În noul contract, catalanii i-au stabilit lui Puig și o clauză de reziliere în valoare de 100 de milioane de euro.
Oficialii de pe Camp Nou au în continuare mare încredere în calitățile lui Riqui Puig, jucător aflat la academia clubului încă de la 14 ani. Koeman ar putea să-i ofere mai multe șanse lui Puig în acest an, ținând cont că tehnicianul olandez nu se va putea baza pe accidentatul Philippe Coutinho și nu îl va mai avea la dispoziție nici pe Carlos Alena, împrumutat la Getafe.
În continuare, Puig este determinat să rămână la formația blaugrana și să lupte pentru un loc în primul "11".
Întrebat de ce nu mizează pe serviciile lui Puig înaintea unui meci din campionat, Koeman a răspuns:
"Echipa o fac în funcție de randamentul jucătorilor. Caut cea mai bună echipă de start. Nu îmi place să vorbesc despre un jucător. Un antrenor analizează sistemul și fotbaliștii, iar în funcție de asta face echipa. Sunt peste 20 de jucători. Dacă unul nu evoluează, înseamnă că există un motiv", a declarat, recent, Ronald Koeman.
Riqui Puig a evoluat și în 3 meciuri din Champions League în acest sezon, însă în niciunul nu a început ca titular și a acumulat, per total, 74 de minute.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59