FC Barcelona este nevoită să vândă jucători în valoare totală de 124 de milioane de euro pentru a echilibra bugetul pe actualul sezon, anunță spaniolii de la Marca. Toți jucătorii trebuie vânduți înainte de data de 30 iunie 2020, fiind o creștere cu 11% a sumei pe care Barca trebuie să o recupereze față de sezonul precedent.
Bugetul aprobat de socios este de puțin peste 1 miliard de euro iar oficialii clubului au început să lucreze deja pentru vânzarea jucătorilor care nu intră în planurile pe termen lung.

Jucătorii care vor fi vânduți

Ligue 1
Noi detalii privind accidentarea lui Neymar! Când ar putea reveni starul lui PSG pe gazon
13/01/2022 LA 11:39
Cum Barcelona trebuie să aibă un profit în ceea ce privește cumpărarea și vânzarea de jucători în următoarele 2 perioade de mercato de 124 de milioane de euro, suma pe care Barca caută să o încaseze este mult mai mare. Practic, pentru a putea să-l aducă pe Neymar, de exemplu, catalanii trebuie să vândă.
Primul jucător pe care Barca vrea să-l cedeze este Ivan Rakitic. Acesta nu intră în planurile lui Ernesto Valverde și a atras interesul unor cluburi precum Inter, Juventus sau Manchester United. Arturo Vidal ar urma la rândul său să plece în următoarele luni, Barca sperând să încaseze 20 de milioane de euro pentru acesta în condițiile în care actualul contract îi expiră în 2021.
Barca va primi 8.2 milioane de euro de pe urma vânzarii lui Malcom, cel care fusese cumpărat în vara lui 2018. O mare parte din suma pe care Barca trebuie să o recupereze va veni după plecarea lui Philippe Coutinho, dacă acesta va fi achiziționat definitiv de Bayern Munchen, clubul german urmând să plătească suma de 120 de milioane de euro solicitată de Barcelona.
Alți jucători care vor pleca de la Barcelona până la 30 iunie 2020 sunt Samuel Umtiti, Marc Cucurella, Moussa Wague sau Carles Perez.
Liga
Transferul dorit de Xavi, blocat de PSG! De ce depinde mutarea lui Morata pe Camp Nou
09/01/2022 LA 15:48
Ligue 1
Lionel Messi ratează duelul cu Olympique Lyon! De ce nu a fost inclus în lotul lui PSG
08/01/2022 LA 15:28