Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona - Real, din 26 octombrie, s-ar putea juca la Madrid, din cauza protestelor din Catalunya

Cristian Mihală

Actualizat 16/10/2019 la 17:37 GMT+3

Problemele politice cu care se confruntă Catalunya i-au determinat pe reprezentanții La Liga să ia în calcul mutarea meciului dintre Barcelona și Real Madrid, din 26 octombrie, în capitala Spaniei. Returul ar urma să se joace pe Camp Nou

Ivan Rakitic trifft (Real Madrid vs. FC Barcelona)

Credit imagine: Getty Images

La începutul sezonului, tragerea țintarului pentru sezonul 2019/2020 stabilise ca meciul tur din campionat să aibă loc în Barcelona, dar protestele ar putea să inverseze ordinea de desfășurare a duelurilor. Astfel, echipa lui Leo Messi ar putea să organizeze partida retur, programată în 2020.
Oficialii La Liga stabiliseră inițial ca meciul să fie programat tot pe 26 octombrie, la ora 14:00, dar pe "Camp Nou", stadion pe care Real Madrid nu a mai câștigat de la începutul sezonului 2017-2018, în Supercupa Spaniei. Atunci, meciul s-a încheiat cu 3-1 în favoarea trupei pregătite de Zinedine Zidane.
"El Clasico din 26 octombrie ar putea să aibă loc pe Bernabeu, după ce La Liga a propus această variantă ca urmare a protestelor şi demonstraţiilor. Acestea pot afecta securitatea de la Barcelona - Real, un meci considerat cu grad ridicat de risc", notează Marca, care mai punctează că Real Madrid ar agrea o asemenea schimbare. Clubul din Capitala Spaniei consideră că măsurile de securitate trebuie sporite, dar, cum acest lucru nu e garantat, partida ar trebui să se joace la Madrid, în această toamnă.
Marca

Barcelona - Real Madrid | Meciuri directe

Barcelona are 115 victorii în fața rivalei din capitala Spaniei, în timp ce Real Madrid s-a impus de 99 de ori. 61 de meciuri s-au încheiat la egalitate. Starul catalanilor, Lionel Messi (30 de ani) este golgheterul all-time din El Clasico, cu 26 de reușite.
Ultimul meci dintre cele două s-a desfășurat pe terenul trupei antrenate de Zinedine Zidane, în primăvară şi s-a terminat cu victoria Barcelonei, 1-0. Meciul care a făcut parte din etapa cu numărul 26 a sezonului trecut din La Liga a fost decis de golul lui Ivan Rakitic, din minutul 26.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo