Barcelona nu este cea mai în formnă echipă înainte de meciul cu Real Madrid de mâine, dar catalanii au totuși un moral bun după victoria categorică în Champions League contra lui Ferencvaros, scor 5-1.
Pentru Ronald Koeman, un meci Barcelona-Real Madrid nu reprezintă o necunoscută, el jucând de 8 ori în "El Clasico" pe vremea când îmbrăca tricoul "blaugrana".
La conferința de preă premergătoare acestui duel, antrenorul olandez a spus că nu judecă adversarul după ultimele rezultate, fiind convins că echipa sa va avea un meci greu: "Este posibil ca Madridul să nu fi fost la nivelul lor în ultimele două jocuri. Dar asta nu înseamnă că vine cu un moral scăzut. Este o echipă valoroasă, cu oameni cu multă experiență. Nu cred că există vreo influență din rezultatele jocurilor anterioare.", a spus Koeman, citat de As.com.
Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti a dezvăluit motivele de răzbunare în fața lui Liverpool: "Au fost două tragedii"
ACUM 8 ORE
De asemenea, Koeman a admis că revenirea lui Sergio Ramos în echipa Realului reprezintă un mare avantaj pentru madrileni și este convins că adversarul va fi mult mai concentrat față de jocurile precedente: "Cu siguranță nu vor lăsa spațiile pe care le-au lăsat în ultimele jocuri. Mă voi aștepta la un Madrid mai compact, cu mai puține spații și, pentru ei, este important că Ramos va fi acolo. Este unul dintre cei mai buni și are personalitate. Ramos are o mare influență."
Koeman a fost provocat de jurnaliști la conferința de presă să vorbească despre situația lui Griezmann, dar acesta a evitat să dea detalii dacă acesta va juca sau nu în marele meci. Nici prezența lui Jordi Alba nu este sigură, acesta venind după o ușoară accidentare: "Jucătorul are întotdeauna ultimul cuvânt. Știe dacă este apt să joace sau nu. Trebuie să vorbesc și eu cu el. Vom aștepta. Văd totul foarte pozitiv, iar dacă se simte în stare, are șanse mari să joace mâine."
https://i.eurosport.com/2020/10/23/2920551.jpg

Ronald Koeman despre declarația lui Pique: "Îi respect opinia"

Situația din cadrul clubului catalan este foarte tensionată în această perioadă. Jucătorii și oficialii sunt într-un mic război, care își are rădăcinile în evenimentele din această vară, plecând de la dorința lui Messi de a părăsi clubul, până la îndepăratarea de la echipă a lui Luis Suarez.
Ronald Koeman este prins cumva la mijloc în această dispută, iar declarațiile sale din ultima vreme au fost imparțiale, nedând impresia că este de o parte sau alta.
Deși apele de pe Camp Nou păreau să se limpezească, un alt conflict a început între jucători și oficiali. Motivul este dorința clubului de a reduce salariile, pentru acoperirea pierderilor cauzate de pandemia de coronavirus. Cea mai mare parte a jucătorilor au refuzat această propunere și rămâne de văzut cum se va încheia acest diferend.
Mai mult, în dimineața acestei zile, unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai catalanilor din ultima decadă, Grard Pique a făcut câteva declarații dure la adresa conducerii, acuzând faptul că unii oficiali au angajat persoane care să-i denigreze pe jucători pe rețelele de socializare.
Întrebat despre declarațiile lui Pique, Ronald Koeman a menționat că îi respectă părerea elevului său și este convins că acesta va face un meci bun mâine: "Gerard este aici de mulți ani. Sunt aici de două-trei luni și el are părerea lui. Îi respect opinia. Este un tip deștept și știe că dacă face un astfel de interviu înainte de un asemenea meci, mâine va juca bine. Este important dacă jucătorul este implicat și el este, în ciuda acestui interviu."
În calitate de jucător, Koeman a jucat de 14 ori în "El Clasico", având un palmares pozitiv: 6 victorii, 3 egaluri și 5 înfrângeri. Ca antrenor, olandezul a înfruntat o singură dată Realul, în sezonul 2007-2008, pe când era antrenorul Valenciei. "Liliecii" au învins atunci cu 3-2, chiar pe Santiago Bernabeu.
https://i.eurosport.com/2020/10/20/2918611.png
Ligue 1
Mbappe a spus de ce în 2021 a vrut să plece la Real, iar acum a refuzat! Cu ce alt club a negociat
ACUM 13 ORE
Ligue 1
Mbappe a dat cărțile pe față! Cum a răspuns acuzațiilor că a rămas la PSG doar pentru bani
ACUM 13 ORE