Astăzi este pentru prima oară când un El Clasico se va juca fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus. Unul dintre cele mai așteptate meciuri ale sezonului nu va putea fi văzut de fanii celor două echipe decât din fața televizorului. Ultimul mare derby s-a jucat pe Santiago Bernabeu, cu tribunele pline, iar madrilenii s-au impus cu 2-0, pe 1 martie 2020. Doar două săptămâni mai târziu, pandemia a cuprins întreaga lume, a fost decretată stare de urgență și Spania a intrat în carantină.

Barcelona - Real Madrid. Josep Maria Bartomeu și Florentino Perez vor fi prezenți

Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
De atunci, niciun spectator nu a mai avut acces la stadioanele de fotbal iar El Clasico de astăzi nu va fi diferit. Astfel, doar oamenii ”strict necesari” vor fi prezenți: fotbaliștii, echipele tehnice, staff-ul Barcelonei, presa, oamenii de la securitate, forțele de ordine și cei care se ocupă cu accesul pe stadion dar și cei de la curățenie. Aici se adaugă și directorii și președinții celor două cluburi, cu Josep Maria Bartomeu și Florentino Perez printre ei.
În total, vor fi prezenți în jur de 340 de persoane pe stadion. Printre ei se află și cei care se ocupă de producția tv de la La Liga, un număr crescut față de partidele obișnuite.
„El Clasico” vine într-un moment delicat pentru cele două mari rivale. Barcelona nu se regăsește după un început ezitant de sezon, în timp ce Real este în mijlocul unei adevărate crize. E greu de ales unde a fost mai mare dezamăgirea: după 0-1 cu nou promovarata Cadiz sau după 2-3 cu Șahtior în Champions League. Pentru Zidane, acest meci extrem de important este un prilej de revanșă în fața fanilor care-i contestă poziția la Real Madrid.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59