Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, record istoric în lumea sportului

Cosmin Cioboata

Publicat 07/10/2019 la 12:40 GMT+3

Barcelona a anunţat joi o performanţă istorică. Clubul catalan a dezvăluit raportul economic din sezonul 2018/2019, unde a înregistrat o cifră de afaceri anuală de 990 milioane de euro, record absolut pentru orice club, indiferent de sport.

El Barcelona celebra un gol ante el Betis

Credit imagine: Getty Images

Anunţul a fost făcut astăzi de către directorul general al clubului, Oscar Grau. Acesta a dezvăluit şi cifra de afaceri estimată pentru noul sezon, care se ridică la 1,047 milarde de euro.
Pentru a ajunge la această cifră de afaceri, campioana Spaniei ar trebui să vândă jucători în valoare de 124 de milioane de euro. Dacă va reuşi să înregistreze această sumă, clubul va deveni prima asociaţie sportivă care depăşeşte suma de 1 miliard de euro ca cifră de afaceri, pentru un sezon întreg.
"Vânzarea jucătorilor de fotbal trebuie să fie o activitate obişnuită a clubului, pentru că ei sunt tot bunurile noastre", a spus Enrique Tombas, trezorierul Barcelonei.
Neymar a ramas la PSG

Real Madrid, cel mai valoros club din lume

Barcelona domină așadar la capitolul "cifră de afaceri", dar se află pe locul doi în topul celor mai valoroase branduri din lume. Real Madrid este liderul din această ierarhie. Echipa lui Florentino Perez este cotată la 3,8 miliarde de euro. În ceea ce priveşte cifra totală a sumelor de transfer, lotul actual al Barcelonei este estimat la 697 de milioane de euro. Catalanii ocupă abia poziția a șasea, în spatele lui Manchester City, PSG, Real Madrid, Manchester United şi Juventus.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo