Venirea lui Setien în locul lui Valverde a adus multe schimbări în jocul echipei, chiar dacă noul tehnician a avut doar câteva zile la dispoziție pentru a-și face cunoscute ideile despre fotbal. Conducerea catalanilor l-a ales pe tehnician pentru faptul că joacă extrem de ofensiv și are un stil bazat pe posesie.
Într-adevăr, la acest capitol formația blaugrana probabil nu va avea rival în mandatul lui Setien. Încă de la prima partidă, catalanii au stabilit un record care cu greu poate fi doborât de altă echipă: Barcelona a devenit prima formație din La Liga care reușește mai mult de 500 de pase complete într-o repriză. Catalanii au avut o posesie de 82% în primele 45 de minute din disputa cu Granada, dar golul a lipsit.
Liga
Octombrie de foc pentru FC Barcelona. 9 dueluri tari pentru catalani chiar înaintea CM din Qatar
ACUM 4 ORE
Odată cu trecerea timpului, gluma părea să se îngroașe pentru formația de pe Camp Nou, Granada lovind chiar și bara, prin Yan Brice Eteki.
La rampă a ieșit însă încă o dată Messi. La capătul unei faze superbe, servit ideal de Vidal - titular sub noul antrenor -, decarul catalanilor a marcat în minutul 76. A fost primul gol înscris de argentinian cu dreptul în actualul sezon din La Liga. Unul de o importanță capitală, pentru că a consfințit și rezultatul final al partidei.
Barcelona a devenit a 6-a echipă din Europa care ajunge la +50 de goluri marcate în acest sezon. Celelalte cluburi care au trecut de această barieră sunt Manchester City (64), Liverpool (52), RB Leipzig (51), Bayern Munchen (50) și PSG (50)
După 20 de etape scurse din campionat, Barcelona rămâne la egalitate cu marea rivală, Real Madrid. Ambele au 43 de puncte, fiind despărțite în fruntea clasamentului doar de golaveraj.
Liga
Lionel Messi revine la Barcelona doar dacă un fotbalist legendar al clubului e dat afară
ACUM 7 ORE
Liga
Înlocuitorul ideal al lui Busquets are deja contract cu Barcelona! Varianta propusă catalanilor
IERI LA 10:00