Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, record pentru istoria fotbalului, la primul meci cu Setien pe bancă. Messi, decisiv

Cristian Mihală

Actualizat 20/01/2020 la 00:28 GMT+2

Primul meci al lui Quique Setien pe banca Barcelonei a fost mai greu decât anticipa oricine. Catalanii s-au impus cu 1-0 pe teren propriu contra Granadei, într-un meci în care Messi a fost din nou decisiv.

Lionel Messi (FC Barcelona)

Credit imagine: Getty Images

Venirea lui Setien în locul lui Valverde a adus multe schimbări în jocul echipei, chiar dacă noul tehnician a avut doar câteva zile la dispoziție pentru a-și face cunoscute ideile despre fotbal. Conducerea catalanilor l-a ales pe tehnician pentru faptul că joacă extrem de ofensiv și are un stil bazat pe posesie.
Într-adevăr, la acest capitol formația blaugrana probabil nu va avea rival în mandatul lui Setien. Încă de la prima partidă, catalanii au stabilit un record care cu greu poate fi doborât de altă echipă: Barcelona a devenit prima formație din La Liga care reușește mai mult de 500 de pase complete într-o repriză. Catalanii au avut o posesie de 82% în primele 45 de minute din disputa cu Granada, dar golul a lipsit.
Odată cu trecerea timpului, gluma părea să se îngroașe pentru formația de pe Camp Nou, Granada lovind chiar și bara, prin Yan Brice Eteki.
La rampă a ieșit însă încă o dată Messi. La capătul unei faze superbe, servit ideal de Vidal - titular sub noul antrenor -, decarul catalanilor a marcat în minutul 76. A fost primul gol înscris de argentinian cu dreptul în actualul sezon din La Liga. Unul de o importanță capitală, pentru că a consfințit și rezultatul final al partidei.
Barcelona a devenit a 6-a echipă din Europa care ajunge la +50 de goluri marcate în acest sezon. Celelalte cluburi care au trecut de această barieră sunt Manchester City (64), Liverpool (52), RB Leipzig (51), Bayern Munchen (50) și PSG (50)
După 20 de etape scurse din campionat, Barcelona rămâne la egalitate cu marea rivală, Real Madrid. Ambele au 43 de puncte, fiind despărțite în fruntea clasamentului doar de golaveraj.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo