Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona - Sevilla, cu final așteptat? Andaluzii au marcat în 3 meciuri pe Camp Nou, secolul ăsta

Cristian Mihală

Actualizat 07/10/2019 la 11:10 GMT+3

Barcelona - Sevilla este fără îndoială unul dintre derbyurile importante din La Liga, însă istoria recentă a confruntărilor directe de pe Camp Nou indică o mare favorită: gruparea blaugrana. Andaluzii au reușit să înscrie în doar trei meciuri, în acest secol, pe terenul catalanilor.

Sevilla-Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Sevilla este una din formațiile de prim plan din fotbalul spaniol, an de an obiectivul fiind clasarea între primele patru formații, pentru a avea acces la grupele Champions League. Totuși, în momentul în care se deplasează pe Camp Nou, formația antrenată acum de Julen Lopetegui pare să întâmpine mari probleme din punct de vedere mental.
Altfel nu se explică - în ciuda diferenței de valoare - cele nouă înfrângeri la rând suferite de Sevilla în fieful Barcelonei, fără a marca vreun gol. Mai mult, în ultimii 19 ani, oaspeții au reușit să marcheze în doar trei partide, în campionat, pe terenul catalanilor.
picture

Sevilla-Barcelona

Credit imagine: EFE

Barcelona - Sevilla | Statistică neagră pentru andaluzi, pe Camp Nou

Ultima victorie a Sevillei în deplasarea de pe Camp Nou datează din 2002, când echipa condusă de Joaquin Caparros se impunea cu 3-0, după o dublă a argentinianului Mariano Toedtli și o reușită a lui Javi Casquero.
În sezonul următor, Sevilla reușea să obțină un egal, după ce reușita regretatului Reyes a fost anulată de golul lui Ronaldinho. Au urmat înfrângeri la 0 până în stagiunea 2011-2012, când andaluzii au smuls o remiză albă, după ce portarul Javi Varas i-a apărat un penalty lui Messi.
De atunci, Sevilla a pierdut pe linie fără a înscrie. A reușit să puncteze anul trecut, dar în Cupă, însă rezultatul a fost unul dezastruos: 6-1 pentru Messi&Co.
Starul catalanilor, Lionel Messi, și-a revenit după accidentarea suferită și se anunță principalul pericol pentru poarta adversă. Sevilla e una dintre victimele sale favorite, așa cum reiese din graficul de mai jos.
Chiar și așa, tradiția ar putea să nu fie respectată în partida de duminică seară, în condițiile în care Barcelona a primit deja 10 goluri în actualul sezon, în 7 partide. Catalanii sunt pe locul 4 în La Liga, în timp ce andaluzii, cu același număr de puncte, 13, ocupă poziția a 6-a.
75 de meciuri au avut loc în campionat între Barcelona și Sevilla, pe Camp Nou. În doar 8% dintre partide oaspeții s-au impus.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo