Sevilla este una din formațiile de prim plan din fotbalul spaniol, an de an obiectivul fiind clasarea între primele patru formații, pentru a avea acces la grupele Champions League. Totuși, în momentul în care se deplasează pe Camp Nou, formația antrenată acum de Julen Lopetegui pare să întâmpine mari probleme din punct de vedere mental.
Altfel nu se explică - în ciuda diferenței de valoare - cele nouă înfrângeri la rând suferite de Sevilla în fieful Barcelonei, fără a marca vreun gol. Mai mult, în ultimii 19 ani, oaspeții au reușit să marcheze în doar trei partide, în campionat, pe terenul catalanilor.

Barcelona Sevilla

Credit imagine: EFE

Ligue 1
Noi detalii privind accidentarea lui Neymar! Când ar putea reveni starul lui PSG pe gazon
13/01/2022 LA 11:39

Barcelona - Sevilla | Statistică neagră pentru andaluzi, pe Camp Nou

Ultima victorie a Sevillei în deplasarea de pe Camp Nou datează din 2002, când echipa condusă de Joaquin Caparros se impunea cu 3-0, după o dublă a argentinianului Mariano Toedtli și o reușită a lui Javi Casquero.
În sezonul următor, Sevilla reușea să obțină un egal, după ce reușita regretatului Reyes a fost anulată de golul lui Ronaldinho. Au urmat înfrângeri la 0 până în stagiunea 2011-2012, când andaluzii au smuls o remiză albă, după ce portarul Javi Varas i-a apărat un penalty lui Messi.
De atunci, Sevilla a pierdut pe linie fără a înscrie. A reușit să puncteze anul trecut, dar în Cupă, însă rezultatul a fost unul dezastruos: 6-1 pentru Messi&Co.
Starul catalanilor, Lionel Messi, și-a revenit după accidentarea suferită și se anunță principalul pericol pentru poarta adversă. Sevilla e una dintre victimele sale favorite, așa cum reiese din graficul de mai jos.
Chiar și așa, tradiția ar putea să nu fie respectată în partida de duminică seară, în condițiile în care Barcelona a primit deja 10 goluri în actualul sezon, în 7 partide. Catalanii sunt pe locul 4 în La Liga, în timp ce andaluzii, cu același număr de puncte, 13, ocupă poziția a 6-a.
75 de meciuri au avut loc în campionat între Barcelona și Sevilla, pe Camp Nou. În doar 8% dintre partide oaspeții s-au impus.
Liga
Ce atitudine avea Messi în duelurile din El Clasico! Dezvăluirile unui fost portar de la Real Madrid
11/01/2022 LA 13:27
Ligue 1
Lionel Messi ratează duelul cu Olympique Lyon! De ce nu a fost inclus în lotul lui PSG
08/01/2022 LA 15:28