Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona tocmai a primit o ofertă de 100 de milioane de euro pentru Ansu Fati. Anunțul lui Bartomeu

Cristian Mihală

Actualizat 06/06/2020 la 11:16 GMT+3

Barcelona a primit în această săptămână o ofertă de 100 de milioane de euro pentru tânărul de 17 ani, Ansu Fati. Josep Maria Bartomeu, președintele catalanilor, a respins categoric varianta plecării puștiului minune

Ansu Fati pare unul dintre cei mai talentați tineri jucători din lume

Credit imagine: Getty Images

Ansu Fati reprezintă viitorul Barcelonei, mulți comparându-l deja cu Messi. Atacantul de bandă de 17 ani deține deja o serie de recorduri impresionante, ultimul fiind stabilit chiar înainte de pauza generată de coronavirus, când a devenit cel mai tânăr jucător din istoria La Liga care dă o dublă într-un meci.
Fati are o clauză de 170 de milioane de euro la Barcelona, iar aceasta va crește la 400 de milioane de euro în momentul în care va semna primul contract de profesionist cu prima echipă, după împlinirea vârstei de 18 ani.
În această săptămână, pe adresa clubului blaugrana a sosit o ofertă de 100 de milioane de euro pentru Ansu Fati, anunță sport.es, iar președintele Bartomeu a fost informat de aceasta într-o ședință virtuală avută cu ceilalți membri ai Consiliului de Administrație.
După doar câteva secunde în care a cântărit decizia, numărul unu de pe Camp Nou a spus, conform sursei citate, răspicat: "Ansu Fati nu este de vânzare. Nu vreau să mai vorbim pe acest subiect, să trecem mai departe".
Evident, suma e una impresionantă judecând după faptul că vorbim despre un produs al La Masia, pe care nu s-a plătit vreun ban. În plus, jucătorul are doar 17 ani și nimeni nu poate oferi o garanție certă că prestațiile bune de până acum îl vor transforma într-un jucător de prim plan în fotbalul mondial. În acest moment, Ansu Fati este o mare promisiune, dar niciun specialist nu poate spune ferm că acesta nu se va irosi. Totuși, Barcelona pare să aibă încredere nelimitată în adolescent și a luat o decizie pe care nu multe cluburi ar fi fost capabile să o ia, într-o situație similară.
Hotărârea de a spune un "nu" categoric ofertei pentru Ansu Fati a venit în contextul crizei generate de coronavirus. Conform jurnaliștilor sursei citate, oficialii Barcelonei au stabilit că au nevoie să vândă în valoare de 69 de milioane de euro pentru a-și echilibra bugetul pentru stagiunea următoare.

Cine este Ansu Fati

Pe 24 iulie 2019 Fati a semnat primul său contract cu echipa mare a Barcelonei, ajungând la un acord valabil până în 2022. Pe 25 august, Fati a debutat pentru prima echipă în La Liga ca rezervă în victoria cu 5-2 împotriva celor de la Real Betis. La 16 ani și 298 de zile, a devenit al doilea cel mai tânăr debutant pentru Barca, cu doar 18 zile mai în vârstă decât Vincenc Martinez în 1941.
Fati nu a pierdut timpul și la doar câteva zile distanță, pe 31 august 2019, a marcat primul său gol ca profesionist într-un egal 2-2 dintre Barcelona și Osasuma, devenind astfel cel mai tânăr marcator din istoria Barcelonei și al treilea cel mai tânăr marcator din istoria La Liga.
Ansu Fati a reușit să intre în cartea recordurilor din La Liga după numai trei meciuri în tricoul Barcelonei. Fati a devenit cel mai tânăr jucător din campionatul Spaniei care reușește un gol și o pasă de gol într-un singur meci. Atacantul de 16 ani a făcut un meci excepțional contra Valenciei în septembrie, în victoria cu 5-2 de pe Camp Nou. Fati a deschis scorul în minutul 2 cu un șut sigur din fața porții. După 5 minute, jucătorul născut în Guinea-Bissau a trimis o pasă decisivă pentru golul lui Frenkie de Jong.

Ansu Fati, cel mai tânăr marcator din istoria UEFA Champions League

Intrat pe teren în minutul 85, Ansu Fati a reușit să marcheze la primul său șut în meciul cu Inter, din ultima etapă a grupelor UEFA Champions League, câștigat cu 2-1 de Barcelona.
Atacantul catalanilor a trimis un șut pe jos, la colțul lung, și a stabilit un record istoric în cea mai tare competiție europeană intercluburi. La numai 17 ani și 40 de zile, fotbalistul originar din Guinea-Bissau a devenit cel mai tânăr jucător care înscrie în Champions League. Recordul era deținut de Peter Ofori-Quaye, care reușea să înscrie într-un meci din urmă cu 22 ani, pe vremea când Ansu Fati nici nu era născut.
Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo