Formația catalană venea după o victorie fără emoții pe terenul lui Juventus, în UEFA Champions League, iar moralul jucătorilor lui Ronald Koeman era foarte bun. Totuși, duelul din această seară s-a dovedit a fi mult mai dificil decât se așteptau Messi și coechipierii săi.
Alaves a deschis scorul în minutul 31, după o neînțelgere între Pique și Neto. Din postura de ultim apărător, Pique i-a pasat mult prea tare lui Neto, iar goalkeeper-ul catalanilor a greșit continuarea fazei. Neto s-a încurcat în minge, Luis Rioja l-a deposedat și a înscris cu poarta goală.
Alaves a rămas în inferioritate numerică după o oră de joc, când Jota a primit al doilea cartonaș galben. Barcelona a profitat și a restabilit egalitatea 2 minute mai târziu. Griezmann a înscris cu o "scăriță" peste portarul Pacheco, după o dezorganizare în defensiva gazdelor.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Barcelona, remiză pe terenul lui Alaves! Catalanii au ajuns la 4 meciuri fără victorie în La Liga

Messi putea s-o aducă în avantaj pe Barca în minutul 65, dar șutul său a fost respins de Pacheco, care a avut un reflex uimitor. Griezmann a mai trimis o dată mingea în plasă în minutul 71, dar golul a fost anulat pe motiv de offside la Trincao, omul cu pasa decisivă.
Aflată în superioritate numerică, trupa lui Koeman s-a aruncat în atac în finalul meciului, dar Pacheco a făcut minuni în poarta lui Alaves. Goalkeeper-ul gazdelor a intervenit salvator la șutul lui Dest, servit de Messi. Mingea a ricoșat în careul lui Alaves, iar faza s-a încheiat cu o nouă intervenție miraculoasă a lui Pacheco.
De la margine s-au arătat 5 minute de prelungire, iar asaltul catalanilor la poarta lui Alaves a continuat. Pacheco și fundașii gazdelor au rezistat însă eroic și au obținut un punct extrem de prețios.
S-a încheiat 1-1, rezultat care o ține pe Barcelona pe locul 12 în La Liga, la egalitate de puncte cu Alaves, adversara din această seară, dar și cu Eibar. Meciul din această seară a fost al 4-lea consecutiv fără victorie pentru formația "blaugrana" în campionat.
Pentru Barcelona urmează partida cu Dinamo Kiev, din Champions League. Apoi, trupa lui Koeman va juca în campionat pe teren propriu, împotriva lui Betis.
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59