Philippe Coutinho este cel mai scump transfer din istoria Barcelonei (145 de milioane de € i-a plătit Barcelona lui Liverpool în schimbul său), dar brazilianul nu a reușit să se impună pe Nou Camp. În sezonul trecut a fost împrumutat la Bayern, iar venirea lui Koeman pe banca Barcei se părea că este un nou început pentru mijlocașul brazilian. Koeman a declarat că se va baza pe Coutinho în mandatul său, dar evoluțiile acestuia din startul actualei stagiuni nu au fost cele mai bune, astfel că Barcelona a decis să îl vândă.
Potrivit jurnaliștilor de la sport.es, catalanii ar vrea să scape de Coutinho chiar în iarnă, dar este greu de crezut că se va găsi un club care să satisfacă pretențiile financiare ale Barcelonei. Valoarea de piață a mijlocașului este de 60 de milioane de €, iar faptul că mai are contract până în vara anului 2023 îi face pe catalani să țină la prețul său. Totuși, Barcelona ar putea accepta și o sumă ceva mai mică, știute fiind problemele financiare cu care se confruntă clubul din cauza pandemiei.

Coutinho, oferit de Barcelona lui Juventus

Liga
Endrick, brazilianul curtat de Barcelona și Real, ar putea deveni cel mai scump tânăr din istorie
ACUM 11 ORE
Problema Barcelonei e că sunt puține cluburi care să-și permită să cheltuie sume importante pe jucători în mercato-ul din iarnă. Înaintea acestui sezon, presa engleză a scris că brazilianul a fost dorit în Premier League, dar Barcelona a decis să-l păstreze pentru a-i mai da o șansă.
Portalul de specialitate calciomercato.it scrie că Barcelona i l-ar fi oferit pe Coutinho lui Juventus. Cele 2 cluburi se află în relații foarte bune după schimbul Pjanic-Arthur, dar nici situația financiară a piemontezilor nu este tocmai roz, astfel că e greu de crezut că aceștia sunt dispuși să pletească sume exorbitante pentru jucători în ianuarie.
În plus, Juventus îl are pe Dejan Kulusevski pe postul brazilianului, jucător în care Andrea Pirlo are mare încredere și nu și-ar dori neapărat un concurent de anvergura lui Coutinho pentru suedez.
Rămâne de văzut care va fi destinația lui Coutinho, dar este cert că Barcelona a decis să renunțe la el. Dacă nu se va găsi o echipă care să plătească suma dorită de catalani, atunci e posibil ca brazilianul să rămână în Spania până în vară, când bugetele marilor cluburi ar putea fi ceva mai permisive pentru investiții.
Serie A
Drăgușin, out de la Sampdoria! Fundașul va fi împrumutat de Juventus la o altă formație din Serie A
ACUM 12 ORE
Liga
Barcelona are gata planul B, în caz că-l ratează pe Morata! De ce depinde aducerea unui nou atacant
ACUM 18 ORE