Bartomeu a anunțat la conferința de presă de dinainte de demisie că și-a dat acordul ca Barcelona să participe în Superliga Europei, o nouă competiție de top care ar putea începe în 2022.
Liverpool, Manchester United și Real Madrid sunt cluburile care au alcătuit planul și au demarat negocierile pentru organizarea noii competiții, în parteneriat cu FIFA. Potrivit Sky Sports, vor fi alocate 6 miliarde de dolari pentru organizarea acestui campionat, care va include 16 sau 18 echipe de top din primele 5 ligi ale Europei - Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga și Ligue 1.

Președintele La Liga, atac la adresa lui Bartomeu

Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
ACUM 12 ORE
Competiția are șanse "0" să aibă loc, e convins Javier Tebas, președintele La Liga, care a criticat dur spusele lui Bartomeu. Președintele demisionar al catalanilor ar fi fost împins să facă acele declarații de către rivalul Florentino Perez, care e unul dintre inițiatorii proiectului.
"Bartomeu a căzut în capcana lui Florentino Perez, el l-a îndrumat să spună acele lucruri. Asta cred eu. Această ligă a fost visul președintelui Real Madrid ... El a lucrat mult timp pentru ea, nu este nimic nou. Dar este o greșeală gravă, el nu înțelege consecințele financiare grave pe care le va genera", a spus Tebes, potrivit Associated Press.
Un asemenea proiect nu e sustenabil, iar Bartomeu, deși ar fi trebuit să aibă experiență, după 6 ani la cârma unuia dintre cele mai mari cluburi din lume, a dovedit că nu a învățat mare lucru din perioada petrecută pe Camp Nou. Cel puțin asta susține președintele La Liga, care a punctat că anunțul fără vreo acoperire al fostului președinte catalan e vârful unui aisberg plin de greșeli comise.
"Din păcate, Bartomeu a anunțat în ultima lui zi în funcție participarea la o competiție "fantomă", care ar ruina Barça. A confirmat că e ignorant când vine vorba de industria numită fotbal. E sfârșitul trist al unui președinte care a avut succese, dar care în ultima perioadă a făcut multe erori", a mai spus Tebes.
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
ACUM 14 ORE
Ligue 1
Cât de afectată va fi PSG dacă Mbappe va decide să plece din Franța! "Mă iau durerile de stomac"
ACUM 17 ORE