Lionel Messi se află în negocieri pentru un nou contract cu Barcelona, dar presa catalană a publicat ieri valoarea actualei înțelegeri, care expiră în vară. Argentinianul a semnat în 2017 un contract pe 4 ani cu Barcelona, iar suma agreată cu președintele de atunci, Josep Maria Bartomeu, este de 555.237.619 euro.
Dezvăluirile cotidianului spaniol El Mundo vin în contextul în care Barcelona este într-o criză financiară fără precedent. Catalanii au datorii de peste 700 de milioane de euro. Messi a câștigat, așadar, 138 de milioane de euro/an doar din contractul cu echipa catalană în fiecare din ultimele 4 sezoane.

Bartomeu se apără, susține că NU el a făcut public salariul argentinianului

Fotbal
Cursa pentru Balonul de Aur are un favorit uriaș! Messi, cotat cu aceleași șanse ca... Bonnuci
IERI LA 07:23
Fostul președintel al Barcelonei, care a demisionat în octombrie 2020, a fost acuza în spațiul public că el ar fi "scurs" informații despre salariul colosal al lui Leo Messi pe Camp Nou. Bartomeu a trimis un mesaj în cadrul programului "Gol a Gol" pentru a face lumină în acest caz, spunând că nu are nicio implicare în acest scandal care a devenit public ieri.
În cadrul programului "Gol a Gol" pe TV3 s-a comentat faptul că Leo Messi are impresia că Josep Maria Bartomeu este cel care a divulgat cifrele din contractul argentinianului. Bartomeu a fost contactat pentru a intra în direct, însă fostul președinte al Barcelonei nu a vrut să mai aibă de a face cu echipa pe care a părăsit-o în octombrie. Totuși, acesta a trimis un mesaj pe care cei prezenți în platoul "Gol a Gol" l-au citit public.
Bartomeu a respins orice acuzație privind "scurgerea" de informații. După ce a refuzat să intre în direct, Bartomeu a transmis că argentinianul merită atât cât primește pe Camp Nou, iar că într-o situație firească, fără pandemia de coronavirus, clubul ar fi fost capabil să-i plătească salariul exact așa cum a fost negociat inițial.
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31