Lionel Messi a intenționat să părăsească Barcelona la finalul sezonului trecut, dar până la urmă a fost constrâns de situația contractuală să continue pe Camp Nou. Totuși, atunci când a anunțat oficial că își va duce la bun sfârșit contractul, starul argentinian l-a acuzat direct pe președintele Bartomeu că nu și-a respectat cuvântul, sugerând că acesta i-a promis că îl va lăsa să plece, dar apoi și-a schimbat poziția.
Bartomeu nu a menționat dacă întradevăr i-a făcut această promisiune lui Messi, dar a admis că a făcut tot posibilul să-l păstreze pe cel mai bun jucător din istoria echipei, evitând să răspundă la acuzele argentinianului, pentru ca nu cumva să se iște un nou conflict.
"Nu voi intra în niciun conflict cu el. El este căpitanul nostru și liderul echipei noastre. Nu l-am putut lăsa să părăsească clubul, este cel mai bun jucător din toate timpurile și echipa are nevoie de el. A-l avea pe Messi este o garanție a succesului. Ar trebui să ne felicităm pentru că l-am făcut pe Messi să rămână cu noi și pentru modul în care s-a comportat în ultimele zile.", a declarat Bartomeu pentru televiziunea catalană TV3.
Liga Campionilor UEFA
Bayern, cel mai bun start din istorie în Champions League. Cum arată cotele la câștigarea trofeului
ACUM 5 ORE
De când s-a întors la antrenamente, Messi a demonstrat că este concentrat 100% pe ceea ce se întâmplă la echipă și chiar dacă a pierdut o parte a pregătirii, evoluțiile lui din meciurile amicale le dau mari speranțe fanilor că idolul lor va face un sezon bun.
https://i.eurosport.com/2020/08/27/2872857.jpg

Viitorul lui Bartomeu la conducerea Barcelonei este incert

Echipa antrenată de Koeman a câștigat toate cele 3 meciuri amicale din pre-sezon și așteaptă încrezătoare debutul în noul sezon, care va avea loc săptămâna viitoare, pe Camp Nou, contra lui Villareal.
Dacă la nivelul echipei lucrurile merg destul de bine, situația din birouri este una tensionată în continuare. Bartomeu a primit un vot de neîncredere din partea membrilor clubului ("socios") și în săptămânile care urmează ar putea fi destituit din funcția de președinte.
Nemulțumiți de felul în care este condus clubul catalan, mai mulți contestatari ai lui Bartomeu au adunat peste 20.000 de semnături (era nevoie de 16.000) pentru organizarea unui referendum prin care să se decidă dacă acesta va rămâne sau nu președintele clubului până la alegerile programate în luna martie a anului viitor.
Conform procedurilor care stau la baza conducerii clubului, referendum-ul va trebui să fie oraganizat undeva la jumătatea lunii octombrie, dar Bartomeu a declarat că muncește în continuare și nici el nici echipa sa nu sunt dispuși să renunțe la funcții, cel puțin deocamdată.
"Consiliul și cu mine vom continua să lucrăm pentru a ne asigura că avem cea mai competitivă echipă posibilă. Vom vorbi din nou după validarea voturilor, dar acum nimeni nu vrea să renunțe. Clubul nu se va opri și vom continua să lucrăm, avem o mulțime de probleme de rezolvat.", a spus Bartomeu în interviul acordat.
Fotbal
Haller, eroul neașteptat care domină Champions League. Cifre ireale în 2021 pentru vârful lui Ajax
IERI LA 06:38
Liga Campionilor UEFA
Guardiola, declarația serii în Ligă: "Nu poți găti delicios, dacă nu stai destul în bucătărie"
IERI LA 05:39