Bartomeu a anunțat la conferința de presă de aseară că și-a dat acordul ca Barcelona să participe în European Premier League, o nouă competiție de top care ar putea detrona UEFA Champions League în viitor.
Noua ligă supremă ar urma să includă 16 sau 18 echipe de top din primele 5 ligi ale Europei - Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga și Ligue 1. Bartomeu a fost încântat de noua idee și nu a întârziat să anunțe că Barcelona va participa în European Premier League.
Lumea fotbalului s-a împărțit deja în două tabere. Prima consideră că European Premier League reprezintă un proiect excelent, care va duce la o evoluție fără precedent în acest sport. A doua tabără se opune categoric noii competiții, spunând că nu va face decât să adâncească "prăpastia" dintre cluburile bogate și cele cu venituri mici sau medii.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Decizia radicală luată de Bartomeu a venit cu o zi înainte să-și anunțe demisia din funcția de președinte al catalanilor, lucru care a fost contestat dur de președintele La Liga, Javier Tebas.
"Ieri (26 octombrie), în timpul ședinței, am dat acordul ca Barcelona să participe în European Premier League. Noua competiție va asigura sustenabilitate în cadrul clubului.", a spus, aseară, Josep Maria Bartomeu.
"Este păcat că Bartomeu a anunțat participarea clubului într-o competiție fantomă, care va ruina Barcelona. Acest lucru scoate încă o dată în evidență ignoranța sa din industria fotbalului.", a declarat Javier Tebas.
Ultimul cuvânt le va aparține membrilor "socios", care vor vota dacă Barcelona va participa sau nu în noua competiție.

Bartomeu și-a dat demisia din funcția de președinte al Barcelonei

Caracterizat în presa iberică drept "cel mai slab președinte din istoria Barcelonei", Bartomeu a demisionat din conducerea clubului catalan după 6 ani. Ultima perioadă cu el în funcția de președinte a fost extrem de tensionată și ar fi putut culmina cu despărțirea talismanului Lionel Messi de formația "blaugrana".
În cele din urmă, cele două mari dorințe ale fanilor catalani s-au îndeplinit: Messi a rămas la Barcelona, iar Bartomeu a plecat. Membrii "socios" ai Barcelonei reușiseră se strângă deja peste 15.000 de semnături pentru a-l îndepărta pe Bartomeu de la cârma clubului, însă demisia oficialului le-a ușurat munca catalanilor.
Carles Tusquets va îndeplini funcția de președinte interimar după demisia lui Bartomeu și va avea obligația să organizeze alegeri peste 90 de zile.
Victor Font și Joan Laporta sunt marii favoriți la președinția Barcelonei, iar cei doi au pregătit deja câte un plan promițător prin care să aducă din nou succesul pe Camp Nou. În ambele scenarii, Ronald Koeman va pleca de pe banca tehnică a Barcelonei la finalul sezonului curent.
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59