Derbyul Barcelona - Real Madrid 1-3 s-a terminat de aproape 3 zile, iar formațiile se concentrează deja pe confruntările din Champions League, Messi&Co având un meci teribil de greu, la Torino, cu Juventus, în timp ce băieții lui Zidane merg în Germania pentru confruntarea cu Gladbach. Dar ecourile de la El Clasico sunt departe de a fi stinse, presa catalană vorbind încă de decizia greșită luată de arbitrul Munuera, care a viciat, în opinia lor, rezultatul.
Dincolo de faptul că s-a acordat prea ușor penalty la duelul Ramos - Lenglet, ziariștii au decretat - prin intermediul specialiștilor contactați - că fundașul madrilean a faultat, în primă instanță, astfel că discuția privind lovitura de la 11 metri nici nu trebuia să existe.

Reacția Barcelonei, după apariția înregistrării audio

Ligue 1
PSG, aproape de a transfera un om de bază de la Real Madrid! De ce depinde mutarea
ACUM 33 MINUTE
Azi a apărut o înregistrare audio în presa iberică, iar aceasta demonstrează că arbitrul meciului a fost atenționat de faultul lui Ramos, deși inițial se credea că el a analizat pe monitor doar posibilul penalty. Lui Juan Martinez Munuera i s-a comunicat clar din camera VAR că jucătorul lui Zidane e primul care comite o infracțiune, notează Deportes Cuatro.
"Ramos apucă mai întâi tricoul lui Lenglet", i-ar spune analistul din camera VAR lui Munuera, potrivit sursei citate, care a intrat în posesia înregistrării.
Și Cadena Ser notează că specialistul din camera de video-arbitraj i-a atras atenția clar centralului că trebuie să aibă în vedere faza de la început. "Este un fault al lui Ramos, este un fault al lui Ramos", a spus cel din camera VAR, dar centralul nu a ținut cont de sfat și a luat decizia pe care a considerat-o el ca fiind corectă.
Josep Maria Bartomeu a vorbit pe marginea subiectului și a cerut să se facă o anchetă completă în acest caz. În măsura în care înregistrările sunt reale, centralul dă dovadă clar de rea voință, lasă să se înțeleagă președintele blaugrana. Totodată, acesta a declarat că Barcelona este pentru asistența video, atâta timp cât nu se produc greșeli atât de multe și unidirecționate.
"Dacă există conversații între arbitru și VAR, vrem să știm cum s-a ajuns la luarea acelei decizii de către central. Trebuie să cerem Federației să facă o analiză colectivă, pentru că ne dorim cel mai corect fotbal posibil. Vrem tehnologia în sport, dar vrem ca acestea să furnizeze cele mai corecte rezultate. Credem că a fost o penalizare inexistentă, într-un moment în care jucam foarte bine", a spus Bartomeu, citat de Mundo Deportivo.
Premier League
Adama Traore, între Tottenham și Barcelona! Care este prima ofertă pe care Wolves a refuzat-o
IERI LA 09:49
Liga
Ansu Fati trăiește un coșmar fără sfârșit! Decarul Barcelonei s-a "rupt" din nou! Cât va absenta
21/01/2022 LA 08:46