Potrivit presei iberice, principalul motiv pentru care căpitanul formației blaugrana își dorește să-și găsească o nouă echipă este reprezentat de relația cu Josep Maria Bartomeu, președintele Barcelonei. Lucrurile n-au mers deloc bine în ultima vreme sub comanda lui Bartomeu, iar Messi consideră că fără îndepărtarea lui din conducerea clubului, situația nu se îmbunătăți.
Mandatul lui Bartomeu se va încheia în primăvara anului viitor, iar suporterii au început deja protestele prin care îi cer să plece imediat de la club, fără să mai participe la următoarele alegeri. În așa fel, fanii catalani speră că Messi se va răzgândi și va rămâne pe Camp Nou.
În urmă cu puțin timp, TV3 a anunțat că există o șansă mare ca fanii să-și vadă dorința transformată în realitate. Potrivit jurnaliștilor spanioli, Bartomeu ar fi transmis că este dispus să-și dea demisia de la conducerea Barcelonei, cu o singură condiție: Messi să anunțe în mod public că prezența actualului președinte la echipă reprezintă singurul motiv pentru care vrea să plece. În acest fel, Bartomeu vrea să se asigure că Messi va rămâne pe Camp Nou după plecarea lui.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
În același timp, presa iberică susține că Messi nu i-ar fi răspuns lui Bartomeu la telefon, în încercările repetate ale președintelui de a discuta cu talismanul formației catalane.

Messi i-ar fi transmis lui Neymar că va merge la Manchester City

În timp ce conducerea Barcelonei încearcă din toate puterile să-i întoarcă decizia lui Messi, în presa din Brazilia se vorbește intens despre transferul argentinianului la Manchester City. ESPN Brazilia anunță că Messi a vorbit zilele trecute cu Neymar și l-a informat că va merge în Premier League, pentru a lucra cu Guardiola.
După ce Messi a trimis o adresă oficială Barcelonei prin care solicita transferul în această vară, media de pretutindeni a scris despre viitoarea destinație a decarului argentinian. Inițial s-a vehiculat varianta Inter Milano, însă cu fiecare oră care trece e tot mai clar că principala favorită în cursa pentru cel mai important transfer din istorie devine Manchester City.
Englezii i-au oferit un contract pe 5 ani (ultimii doi la New York City, formație care aparține de grupul care conduce trupa de pe Etihad), dar și garanții ferme că Pep Guardiola, al cărui contract expiră în 2021, va continua la cârma "cetățenilor".
Jurnaliștii din Brazilia anunță că Messi l-a contactat pe Neymar și i-a transmis că va merge la Manchester City. Cu acest apel, argentinianul ar fi vrut să afle care e părerea starului lui PSG și dacă acesta e deschis ca, în viitorul apropiat, să evolueze alături de Messi pe Etihad. Cei doi sunt foarte buni prieteni, iar în ultimii doi ani tentativele Barcelonei de a-l transfera înapoi de la PSG pe Neymar au avut de fiecare dată în spate același substrat: dorința lui Messi de a juca din nou cu bunul său amic.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59