articol scris de Nicu Alexadru Savin
În ultima vreme s-a discutat foarte mult depre posibilitatea ca Xavi, fostul mare jucător al Barcelonei, să preia conducerea tehnică a echipei de pe Camp Nou. Aceste speculații au apărut ca urmare a evoluțiilor sub așteptări ale catalanilor sub cârmuirea lui Quique Setien. Cel mai probabil Barcelona va pierde titlul în fața marii rivale de la Real Madrid.
Ca urmare, actualul antrenor ar putea fi demis la finele acestui sezon, mai ales că în mandatul său au apărut numeroase probleme în sânul formației, cea mai de notorietate fiind relația tensionată dintre Leo Messi și Antoine Griezmann.
Premier League
Adama Traore, între Tottenham și Barcelona! Care este prima ofertă pe care Wolves a refuzat-o
IERI LA 09:49
https://i.eurosport.com/2020/07/05/2845247.jpg

”Acum nu căutăm un antrenor, pentru că suntem cu Quique”

Președintele clubului a admis posibilitatea ca Xavi să ajungă la un moment dat pe banca Barcelonei, însă a declarat că pentru moment Quique Setien are toată încredera din partea conducerii: ”Xavi va fi antrenorul Barcelonei, mai devreme sau mai târziu. Dar acum nu căutăm un antrenor, pentru că suntem cu Quique. Setien va antrena echipa în Champions League și în aceste două meciuri rămase din La Liga. Am avut un sezon atipic, vom juca în augustg și el va fi antrenorul. Dacă trecem de Napoli, vom merge la Lisabona”.

Barcelona l-a contactat pe Xavi în ianuarie

Fostul mare mijlocaș al Barcelonei și al naționalei iberice nu și-a ascuns dorința de antrena echipa de pe Camp Nou. El a declarat în urmă cu ceva timp că se pregătește să devină antrenorul Barcelonei, dar nu a indicat o dată anume când se va întâmpla acest lucru. De asemenea, Xavi a recunoscut că au existat unele discuții în acest sens în luna ianuarie a acestui an, dar că preluarea echipei în mijlocul sezonului nu i s-a părut o idee bună.
”Cea mai mare dorință pe care o am acum este să o antrenez pe Barcelona și să îi readuc gloria. În aceste condiții, stafful nostru tehnic se pregătește deja foarte mult pentru acest lucru și suntem foarte încântați. Mi-ar plăcea să revin la momentul potrivit și să încep un proiect de la zero. Am spus de multe ori că aș vrea să iau deciziile fotbalistice la Barcelona. Nu exclud nicio variantă. M-au contactat în ianuarie, am vorbit, dar le-am spus că momentul nu era unul potrivit”, a spus Xavi pentru presa iberică.
https://i.eurosport.com/2020/01/16/2754563.jpg
În prezent, Xavi este antrenorul echipei qatareze Al-Sadd, formație cu care un contract pe un an de zile, însă există o clauză prin care ibericul ar putea pleca din Orient dacă ar fi vorba depre o ofertă venită de la Barcelona.
Liga
Barcelona are de unde alege! Nume uriașe pe lista interminabilă de jucători oferiți lui Xavi
19/01/2022 LA 10:56
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
19/01/2022 LA 10:14