Cu BBC în atac, formația din capitala Spaniei a rescris istoria fotbalului. Nu doar că a devenit prima echipă care își apără trofeul Champions League în formatul actual, dar a instaurat o adevărată hegemonie în Liga Campionilor. În 2013–14, 2015–16, 2016–17, 2017–18, Real nu a avut rival în Europa, câștigând cea mai importantă competiție inter-cluburi și ajungând la un record greu de egalat: 13 Cupe/Ligi ale Campionilor.
Plecarea lui Ronaldo la Juve a însemnat un sezon dezastruos pentru formația de pe Bernabeu, mai ales în condițiile în care ea a coincis cu pauza luată de Zidane. Conștientizând că a ajuns la maximum cu lotul de jucători pe care îl avea atunci la dispoziție, fostul mare internațional francez a ales să se despartă de Real, dar după aproximativ 9 luni a revenit, la insistențele lui Perez. Gruparea blanco era în primăvară în cel mai greu moment din istoria recentă, iar revenirea lui Zizou a produs efectul scontat, astfel că acum speranțele sunt mari pentru fanii echipei din capitala Spaniei.

Îl poate face Hazard uitat pe Ronaldo, la Real Madrid?

Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
IERI LA 10:58
Pe lângă Zidane, arhitectul echipei de neoprit în Europa, Perez a mai avut un pariu câștigător: l-a adus pe Hazard, care e gata să debuteze în Champions League pentru madrileni. Ronaldo pare de neînlocuit, totuși, dovadă cele 126 de goluri marcate în Ligă (record all-time), însă Hazard poate fi un fotbalist extrem de util, care să își ajute echipa să își atingă obiectivele.
"BBH? Cine a inventat asta? Sună grozav", a spus Zidane, pentru ca apoi să vorbească despre faptul că atacantul de bandă venit de la Chelsea în această vară este gata să fie titularizat: "Este pregătit să înceapă. Este un jucător decisiv, va fi un fotbalist extrem de determinant în angrenajul echipei. Va fi un fotbalist formidabil pentru Real Madrid, are personalitate și caracter. A venit aici motivat pentru a câștiga trofee".

Cifrele lui Hazard la Chelsea

Deși de ani buni s-a vorbit despre Hazard ca despre un jucător world class, care să poată să se ridice la cifrele lui Ronaldo și Messi, belgianul nu a avut în niciunul dintre sezoanele în care a îmbrăcat tricoul "albaștrilor" rezultate care să permită o astfel de comparație. De altfel, în nicio stagiune la fostul club Hazard nu a înscris mai mult de 20 de goluri.
Totuși, trebuie spus că, fără aportul său, Chelsea cu greu ar fi luat titlurile din 2014-2015 și 2016-2017. La primul campionat cucerit cu "albaștrii", belgianul a fost desemnat chiar cel mai bun jucător din Premier League.
  • Sezonul 2018-2019 - 37 de meciuri (16 goluri, 15 assisturi)
  • Sezonul 2017-2018 - 34 de meciuri (12 goluri, 4 assisturi)
  • Sezonul 2016-2017 - 36 de meciuri (16 goluri, 5 assisturi)
  • Sezonul 2015-2016 - 31 de meciuri (4 goluri, 4 assisturi)
  • Sezonul 2014-2015 - 38 de meciuri (14 goluri, 10 assisturi)
  • Sezonul 2013-2014 - 35 de meciuri (14 goluri, 9 assisturi)
  • Sezonul 2012-2013 - 34 de meciuri (9 goluri, 14 assisturi)

Benzema strălucește pentru Real Madrid

De la revenirea lui Zidane pe banca tehnică a Realului, Karim Benzema a fost jucătorul cel mai important pentru gruparea blanco, rata sa de goluri fiind comparabilă cu cea avută în cea mai bună perioadă din carieră. Deși în ultimii ani s-a scris de mai multe ori că Perez e gata să renunțe la vârful francez, acesta a strâns din dinți și, deși a fost uneori criticat destul de dur, și-a regăsit motivația pentru a demonstra că nu este nici pe departe un jucător aflat la apusul carierei.
"I-a fost dificil, dar Karim a arătat întotdeauna ce fel de fotbalist este. Acum marchează goluri și este decisiv, dar pentru el nu asta e cel mai important. E genul de jucător de echipă, care se sacrifică pentru ca formația la care evoluează să aibă rezultate", a mai spus Zizou în conferința de presă de dinaintea derby-ului grupei în Champions League, cu PSG, pentru ca în încheiere să vorbească despre cât de puternică este campioana Franței: "PSG este o echipă grozavă. Este clar că, fără Cavani, Mbappe și Neymar nu mai sunt la fel de puternici, dar se mențin la un nivel foarte ridicat chiar și așa. PSG e o echipă care în fiecare an investește, vrea să progreseze și sunt convins că în viitorul nu foarte îndepărtat și-a propus să câștige Champions League".
4 goluri și un assist are Benzema în primele patru meciuri oficiale pentru Real, în actualul sezon. În stagiunea trecută, deși formația de pe Bernabeu a avut o evoluție foarte slabă, Benzema a trecut de cota celor 20 de goluri în campionat (21).
Bundesliga
Ruptură totală între Haaland și Borussia Dortmund. Norvegianul vrea să plece chiar în această iarnă
IERI LA 07:49
Liga
Reacția Barcelonei după ce a aflat că Real Madrid îl vrea pe Ronald Araujo! Ce plan au catalanii
IERI LA 22:10