După plecarea lui Ronaldo, golgheterul incontestabil al lui Real de când a venit pe Bernabeu, Real a avut o stagiune grea. În acest context, mulți au trecut cu vederea forma impresionantă arătată de Benzema. Din ianuarie până în prezent, vârful a punctat de 20 de ori, ajungând la o rată de reușite pe care puțini atacanți din Europa o au. Concret, după reușita de duminică seară, de la Sevilla, Benzema a ajuns la același număr de goluri în 2019 ca Messi și Aguero. Doar Lewandowski și Mbappe au reușit să înscrie de mai multe ori în anul calendaristic 2019 (ambii 21 de goluri).
"Pare că e la Real Madrid de 25 de ani, atât de mult și-a pus amprenta pe acest club. L-am văzut în meciul contra lui Levante și e înficoșător ce poate să facă. Din punctul meu de vedere, e unul dintre cei mai underrated jucători din lume", spunea Tuchel înainte de confruntarea din Champions League, câștigată de PSG fără drept de apel, 3-0.
În meciul din Champions League, de la Paris, Benzema a evoluat în nota echipei, dar s-a revanșat în campionat, ajungând la 5 goluri în ultimele 5 meciuri.
Liga
Hazard a refuzat o primă șansă de a pleca de la Real! Perez acceptase oferta de 40 de milioane de €
ACUM 7 ORE
Dintre cele 20 de reușite ale sale din 2019, 9 au fost marcate prin lovituri de cap. Niciun jucător din lume nu a reușit în acest an mai multe goluri printr-un astfel de procedeu.

Karim Benzema și Zinedine Zidane

Credit imagine: Getty Images

Zidane, secretul succesului lui Benzema

La performanțele impresionante ale lui Benzema de anul acesta a contribuit fără îndoială și revenirea la Real Madrid a lui Zidane. Tehnicianul francez i-a dat multă încredere lui Karim, iar acest lucru s-a văzut imediat, atacantul marcând la foc automat.
"I-a fost dificil, dar Karim a arătat întotdeauna ce fel de fotbalist este. Acum marchează goluri și este decisiv, dar pentru el nu asta e cel mai important. E genul de jucător de echipă, care se sacrifică pentru ca formația la care evoluează să aibă rezultate", a mai spus Zizou în conferința de presă de dinaintea derby-ului grupei în Champions League, cu PSG, pentru ca în încheiere să vorbească despre cât de puternică este campioana Franței: "PSG este o echipă grozavă. Este clar că, fără Cavani, Mbappe și Neymar nu mai sunt la fel de puternici, dar se mențin la un nivel foarte ridicat chiar și așa. PSG e o echipă care în fiecare an investește, vrea să progreseze și sunt convins că în viitorul nu foarte îndepărtat și-a propus să câștige Champions League".
Liga
Real Madrid, în doliu! Legendarul Paco Gento s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani
ACUM 7 ORE
Fotbal
Agentul lui Benzema a explodat la adresa FIFA după ce francezul a fost "exclus" din echipa ideală
ACUM 12 ORE