Martin Braithwaite a fost transferat de Barcelona în iarna anului 2020, ca soluție de avarie pentru Luis Suarez - în prezent la Atletico -, care suferise o accidentare serioasă. La scurt timp după sosirea danezului pe Camp Nou a venit pandemia, iar fotbalul a fost întrerupt.
Braithwaite a început să primească mai multe minute începând abia de toamna trecută, iar atacantul de 29 de ani n-a reușit să se impună ca titular în echipa lui Ronald Koeman. Asta și pentru că în faza ofensivă a catalanilor există o concurență uriașă.
Alături de talismanul Lionel Messi, tehnicialul olandez se mai poate baza pe Griezmann, Dembele, Pedri sau Coutinho. Și, așa cum s-a discutat în ultimele luni, pe Camp Nou ar urma să-și facă apariția și Memphis Depay, vârful lui Lyon.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
https://i.eurosport.com/2020/11/29/2946165.jpg

Braithwaite nu se gândește la despărțirea de Barcelona: "Concurența de la echipă mă motivează!"

Nici concurența acerbă din cadrul lotului și nici zvonurile despre transferul lui Depay nu par să-l deranjeze pe Braithwaite. Internaționalul danez privește cu mult optimism către viitorul său la Barcelona, club unde mai are contract până în vara anului 2024.
"Nu se pune problema să plec în perioada de transferuri din această iarnă sau la finalul sezonului. Voi continua să lupt pentru obiectivele mele și în stagiunea următoare. Îmi place faptul că clubul urmărește jucători în fereastra de mercato. Este normal pentru un club ca Barcelona, care vrea să aibă cei mai buni jucători din lume.
Trebuie să existe competiție în cadrul echipei. Iar asta nu mă sperie, ba chiar mă motivează. Și ai nevoie de cei mai buni jucători pentru a reuși să motivezi pe toată lumea. Avem posibilitatea să câștigăm multe trofee în acest sezon. Asta este dorința mea și nu mă gândesc la altceva. Acesta este motivul pentru care mă trezesc în fiecare dimineață și muncesc din greu", a declarat Martin Braithwaite, pentru TV3.
Braitwhaite a bifat 19 apariții pentru Barcelona în actualul sezon, dintre care 10 ca titular, reușind să marcheze 5 goluri și să ofere 2 assist-uri.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59