În conferinţa de presă de azi, dinaintea partidei cu Ucraina, din Liga Naţiunilor, Busquets a fost chestionat de jurnalişti cu privire la ceea ce se întâmplă la Barcelona.
Ultimul an a fost un fiasco pentru gruparea blaugrana: Quique Setien, un tehnician fără CV, a fost desemnat să conducă echipa, Messi a fost la un pas să plece, Luis Suarez a fost vândut la o rivală pentru o sumă modică, iar formaţia pare că are puţine şanse de a ieşi din criză. Busquets a admis că sunt probleme mari la club, însă spune că toţi sunt responsabili pentru situaţia în care a ajuns clubul.
"Un lucru care a dus la această situaţie este ce se întâmplă în afara terenului. E limpede că nu suntem în cel mai bun moment al clubului. Dar şi noi, pe teren, avem vina noastră: nu a fost cel mai bun an al nostru, nici la nivel individual și nici colectiv. Dacă m-aș apuca să vorbesc despre ce se întâmplă la Barcelona, ar putea dura 5 sau 6 ore. Fotbalul este un sport de echipă și dacă nu suntem bine colectiv, nu vom avea rezultate, nu vom juca bine nici individual. Dar vreau să cred că lucrurile sunt deja în trecut, în acest sezon avem o nouă oportunitate. Lucrurile s-au schimbat și sperăm că se vor îmbunătăţi şi mai mult", a spus Busquets.
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial Qatar 2022 | Spania și Germania, mari favorite în Grupa E! Cine ia primul loc?
18/11/2022 LA 14:54
Întrebat dacă se simte în "paradis" la naţională, prin comparaţie cu Barcelona, închizătorul a refuzat, cum era de aşteptat, să dea un verdict clar.
"Nu-mi place să compar. Sunt momente diferite. Sunt foarte fericit să vin aici, la naţională. Avem loc să creştem, sunt mulţi jucători tineri la lot, vom avea rezultatele pe care ni le dorim. Cele două echipe sunt în situaţii diferite, iar eu nu sunt aici să judec. Sunt aici sau la club pentru a face ce ştiu mai bine, să mă concentrez la joc şi la nimic altceva", a mai spus mijlocaşul.

Busquets, despre confruntarea cu Ucraina

În weekend, cu multe absenţe, formaţia lui Luis Enrique s-a chinuit pe teren propriu cu Elveţia, pe care a învins-o cu 1-0. Acum, ibericii merg în Ucraina, o naţională care pare în derivă. Învinsă de "Furia Roja", 4-0, acum o lună, formaţia lui Shevchenko a pierdut cu 7-1 un amical cu Franţa, săptămâna trecută, pentru ca apoi să fie învinsă de Germania, pe teren propriu, în weekend.
În ciuda acestor rezultate, Busquets susţine că ar fi o mare greşeală pentru iberici să considere partida dinainte câştigată.
"În fotbal, nu există două jocuri la fel. Fiecare echipă are caracteristicile sale, Elveția și Ucraina sunt diferite. Nu considerăm Ucraina cel mai ușor rival din grup, nici pe departe să fie o echipă slabă", a mai spus mijlocaşul Barcelonei..
La Liga
Xavi, cu ochii pe 3 jucători la Mondialul din Qatar! Cine sunt fotbaliștii pe care îi vrea la Barca
11/11/2022 LA 19:03
La Liga
Barcelona vrea să-i aducă un înlocuitor lui Dembele! Fotbalistul dorit de Xavi pe Camp Nou
31/10/2022 LA 15:36