Sergio Busquets, unul dintre jucătorii emblematici din lotul actual al catalanilor, i-a oferit un cadou special lui Quique Setien în 2018, pe vremea când antrenorul se afla pe banca lui Real Betis.
După ce Betis, cu Quique la conducere, a câștigat uimitor pe Camp Nou, scor 3-4, Busquets a mers la tehnicianul formației adverse și i-a oferit tricoul său, însoțit de următorul mesaj: "Pentru Quique, cu multă apreciere și admirație, pentru felul în care privești fotbalul. Te îmbrățișez!".
Liga
Xavi se răscoală: "E o nebunie ce facem!". Barcelona, obligată să joace, deși are 16 absenți
01/01/2022 LA 20:01
La acea vreme, Busquets a explicat de ce a ales să facă acest gest, deși echipa sa pierduse dramatic pe teren propriu:
"Înaintea meciului, pe tunelul care ducea spre teren, Quique m-a întrebat dacă îi pot da tricoul la final. Mi-a spus: 'Îl voi pune în ramă!'", a declarat Busquets pentru Movistar.
Setien a declarat în mai multe rânduri că este îndrăgostit de jocul Barcei și a recunoscut că Sergio Busquets este unul dintre cei mai mari fotbaliști ai ultimului deceniu.

Quique Setien, șansa carierei la Barcelona

În vârstă de 61 de ani, Quique Setien le-a antrenat de-a lungul timpului pe Racing Santander, Poli Ejido, Logroñés, Lugo, Las Palmas și Betis.
Evident, fiind vorba de echipe mici, nu a putut lupta pentru trofee, însă s-a remarcat drept un tehnician care imprimă echipelor pe care le conduce un stil extrem de ofensiv, bazat pe posesie. Din acest punct de vedere, se apropie mult de ceea ce stă în ADN-ul Barcelonei, însă rămâne de văzut dacă poate face trecerea către o echipă cu o istorie atât de bogată, unde presiunea e uriașă.
" Am simțit că fotbalul poate fi jucat mai spectaculos, dar nu am știut cum până când Johan Cruyff ne-a arătat tuturor cum să o facem.", spune Quique Setien în trecut.
https://i.eurosport.com/2020/01/14/2752787.jpg
Setien și-a început cariera de antrenor în 2002, dar a apărut cu adevărat în lumina reflectoarelor odată cu venirea pe banca celor de la Las Palmas. Marea șansă a carierei s-a numit Betis, formație unde a impresionat, mandatul de acolo propulsându-l acum la Barcelona.
La cârma formației din Sevilla, ibericul a avut două stagiuni excelente. În prima s-a casat pe un neașteptat loc 6, ducând echipa în Europa League. Apoi, în al doilea sezon, a ajuns până în semifinalele Cupei Spaniei.
Setien va fi prezentat oficial marți la Barcelona, conferința de presă de prezentare urmând a avea loc la 15:30. Obiectivele sale în acest sezon vor fi titlul și cucerirea Champions League, acesta din urmă fiind foarte greu de atins, nu doar din cauza adversarelor foarte puternice, dar și a faptului că echipa nu se va mai putea baza pe Luis Suarez până la finalul stagiunii.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Ghinionul continuă la Barcelona! Pedri, noul "Golden Boy 2021" va mai lipsi cel puțin o lună
22/11/2021 LA 12:34
Liga
Xavi debutează azi la Barcelona, ca antrenor, şi are un mare pariu: un puşti de 17 ani, titular
20/11/2021 LA 15:28