Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Camp Nou, redenumit în cinstea lui Messi! Propunerea inedită a unui candidat la președinția Barcei

Irina Aldea

Publicat 26/11/2020 la 19:53 GMT+2

Emili Rousaud, unul dintre candidații la președinția Barcelonei, va propune ca stadionul Camp Nou să fie redenumit și să poarte numele de Camp Nou - Leo Messi.

Leo Messi

Credit imagine: Getty Images

În luna decembrie vom afla cine îl va înlocui pe postul de președinte al Barcelonei pe Josep Maria Bartomeu, care și-a depus demisia luna trecută, în urma multitudinii de nemulțumiri la adresa sa. Aseară, după moartea lui Diego Armando Maradona, președintele lui Napoli a decis ca numele stadionului San Paolo să fie schimbat în amintirea legendarului El Pibe d'Oro, care s-a stins din viață la vârsta de 60 de ani.
Azi, aflăm că un alt stadion ar urma să-și schimbe denumirea, asta în cazul în care președintele Barcelonei va fi Emili Rousaud. Cu o capacitate de 99.354 de locuri, Camp Nou este cel mai mare stadion din Europa și al patrulea cel mai mare din lume. Unul dintre oamenii care se luptă pentru șefia grupării catalane, Emili Rousaud, a transmis în presa din Spania că în cazul în care va fi ales la alegerile de anul viitor, va propune ca stadionul să-i poarte numele căpitanului și legendei Barcelonei, Leo Messi.

Camp Nou, redenumit în onoarea legendei catalane, Leo Messi

"Vom organiza un referendum pentru a schimba numele stadionului în Camp Nou - Leo Messi", a declarat Rousaud, potrivit Marca. În plus, acesta din urmă are în plan să readucă în cadrul clubului jucători care au scris istorie pentru Barcelona: "Dacă voi câștiga, vom conta pe oameni precum Xavi Hernandez, Andres Iniesta sau Carles Puyol. Le vom propune poziții cheie în cadrul clubului, al echipei și la academia La Masia", a mai spus antreprenorul de 54 de ani.
Rousaud a dezvăluit planul prin care dorește ca gruparea catalană să revină în fruntea fotbalului european și să-i ia fața lui Real Madrid în campionat. Acesta a declarat că Barcelona va face două supertransferuri, iar unul dintre jucătorii vizați este Neymar: "Vom transfera doi jucători de top, unul dintre ei fiind Neymar. Lucrăm pentru a-l aduce înapoi la Barcelona, dacă își va retrage plângerea pe care a înaintat-o în instanță. Sper să putem anunța în curând numele celuilalt nume mare pe care vrem să-l aducem. Toată lumea va fi impresionată. Avem linie directă către jucător", a spus Rousaud.
În 2004, Leo Messi a făcut pasul la prima echipă a catalanilor, iar de atunci a marcat istoria clubului și a fotbalului, cu o mulțime de recorduri. Messi a marcat 640 de goluri în 742 de meciuri pentru Barcelona, cu o medie de 0,88 goluri pe partidă. Argentinianul a câștigat 34 de trofee cu Barca, dintre care 24 locale și 10 internaționale. Pe lângă asta, Messi a obținut și 6 Baloane de Aur.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo