Lionel Messi este unul dintre cei mai cunoscuți oameni din întreaga lume. Atacantul Barcelonei și-a făcut cunoscut numele încă din 2004, când a debutat la prima echipă a catalanilor. De atunci, Messi a început să uimească lumea fotbalului prin talentul său unic, să marcheze goluri pe bandă rulantă, să câștige trofeu după trofeu și să bată record după record.
Messi este jucătorul cu cele mai multe Baloane de Aur câștigate (6) și este considerat de mulți cel mai bun fotbalist din istorie. În ciuda laudelor uriașe pe care le primește în fiecare zi, Messi rămâne modest și spune că apreciază enorm, la rândul său, nume legendare din sportul mondial.
Întrebat de jurnalistul Jordi Evole despre sportivii pe care îi admiră cel mai mult, Messi a răspuns:
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
"Rafa Nadal, Federer, LeBron... în fiecare sport există câte un om care iese în evidență, iar asta mi se pare admirabil. Cristiano, în fotbal... Îi admir pe toți sportivii care fac performanță și dau tot ce au mai bun", a spus Messi, în interviul eveniment oferit pentru La Sexta.

Messi a vorbit despre viitorul său: "Astăzi mă simt bine!"

Viitorul lui Lionel Messi a devenit unul dintre cele mai discutate subiecte din istoria fotbalului. Starul argentinian mai are contract cu Barcelona până în vara anului 2021, iar din luna ianuarie va putea demara negocierile cu alte echipe.
Relația dintre Messi și Josep Maria Bartomeu, fostul președinte al Barcelonei, s-a răcit complet în acest an, iar apogeul a avut loc în vară, când argentinianul a trimis un fax la club prin care a cerut să plece de pe Camp Nou, locul în care și-a petrecut întreaga carieră profesionistă.
Decizia lui Messi a produs o "explozie" în presa din întreaga lume, iar începând de atunci a apărut un șir neîntrerupt de zvonuri referitoare la viitorul jucătorului cu 6 Baloane de Aur. Va rămâne la Barca sau va pleca la o altă echipă?
Decizia finală în privința viitorului lui Messi va fi luată în luna ianuarie, după ce Barcelona își va alege noul președinte. În funcție de cine va câștiga alegerile și ce promisiuni și asigurări va primi căpitanul "catalanilor", acesta va hotărî dacă își va continua povestea pe Camp Nou.
"Astăzi mă simt bine. Într-adevăr, am avut o perioadă foarte dificilă vara trecută din cauza modului în care s-a încheiat sezonul. Apoi a sosit fax-ul (n.r. - în care anunța că vrea să plece de la Barcelona)... Dar acum mă simt bine și vreau să lupt pentru toate obiectivele pe care echipa și le-a fixat în continuare. Sunt entuziasmat, deși clubul trece prin vremuri grele. Sunt vremuri grele pentru toată lumea. Clubul se află într-o situație grea, foarte grea, și va fi complicat să revenim la nivelul din trecut
Țin enorm la acest tricou (n.r. - al Barcelonei). Barca este viața mea. Am fost aici de la vârsta de 13 ani, am trăit în Barcelona mai mult decât în Argentina, iar clubul mi-a oferit totul pentru a mă realiza ca persoană. Am o relație de dragoste (n.r. - cu Barcelona) pentru tot ce am trăit de când am ajuns prima oară aici. Copiii mei s-au născut aici, de asemenea.
(Ai retrimite acel fax?) Da, deoarece așa am făcut anunțul oficial. Timp de 6 luni i-am spus președintelui (n.r. - Josep Maria Bartomeu) că vreau să plec, dar el m-a refuzat, așa că am vrut să fac un anunț oficial.", a spus Lionel Messi, în interviul oferit pentru La Sexta.
https://i.eurosport.com/2020/12/28/2962307.jpg
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59