Tehnica, driblingul, pasele, șutul și viziunea reprezintă principalele calități cu care superstarul argentinian și-a lăsat amprenta asupra istoriei Barcelonei, echipă pentru care a debutat în 2005. Așadar, au trecut 15 ani de când tânărul Leo Messi ieșea pentru prima oară de pe tunelul legendarului stadion Camp Nou, sub privirile suporterilor catalani care urmăreau cu mare curiozitate fiecare atingere de balon a argentinianului.
În cele 15 sezoane petrecute alături de Barca, Messi a înscris 627 de goluri și a oferit 261 de pase decisive, reușind să doboare nenumărate recorduri și să câștige o mulțime de trofee. Înainte de pauza generată de pandemie, Messi bifase meciul cu numărul 718 pentru formația catalană, în toate competițiile.
Când vine vorba de Messi și Cristiano Ronaldo, multă lume se întreabă oare cât timp vor mai juca? Amândoi sunt trecuți de prima tinerețe și parcă joacă la cel mai înalt nivel dintotdeauna. În ciuda vârstei, cei doi fotbaliști cu 11 Baloane de Aur câștigate împreună au o condiție fizică de invidiat, pe care unii specialiști o consideră echivalentă cu cea a unui tânăr sportiv.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Ultima abordare științifică a fost realizată de Dr. Donato Villani, directorul departamentului medical din cadrul Federației Argentiniene de Fotbal. Într-un interviu oferit pentru Radio Marca, medicul a dezvăluit că nu există vreun element care să indice că Messi s-ar putea retrage în viitorul apropiat. Mai mult, acesta a oferit și 3 argumente în acest context:
"Leo este un profesionist desăvârșit, a fost ferit de accidentări grave, trăiește o viață sănătoasă și normală pentru un bărbat de vârsta lui. Este între cei mai buni jucători din lume. Așadar, vom mai avea parte de Messi pentru o lungă perioadă.", a spus Dr. Donato Villani, pentru Radio Marca.

Messi, 34 de trofee câștigate la Barca

Messi a câștigat 6 Baloane de Aur de-a lungul carierei, fiind lider absolut în această ierarhie. Alături de Barcelona, Messi a cucerit 34 de trofee, printre care 4 trofee Champions League. La nivelul echipei naționale, atacantul a ajuns până în finala Campionatului Mondial din 2014, pierdută de Argentina împotriva Germaniei.
În ultima vreme, s-a tot vehiculat în presa internațională că Messi ar putea s-o părăsească pe Barca. Inter Milano și Newell's Old Boys ar fi fost posibilele destinații, însă atacantul a negat zvonurile. Mai mult, Cesc Fabregas, unul dintre apropiații săi din lumea fotbalului, a dezvăluit recent că Messi se gândește să-și încheie cariera pe Camp Nou.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59