Real s-a impus cu 1-0 în dificila deplasare de la Bilbao. Ramos a marcat unicul gol, din penalty, după ce Marcelo a fost faultat în careu. Căpitanul blanco a înscris în fiecare din ultimele 22 de penaltyuri. El este al doilea marcator al echipei în actualul sezon și a ajuns la al 7-lea gol înscris în ultimele 12 partide.
Ziarele din Catalunya vorbesc despre ajutorul dat de VAR Realului în lupta pentru titlu; chiar dacă Barcelona arată rău, formația blanco a avut parte doar de decizii favorabile din partea asistenței video, în timp ce echipele adverse sunt tratate diferit. Pe lângă faptul că jurnaliștii de la Sport.es și Mundo Deportivo consideră că lovitura de la 11 metri la Marcelo a fost acordată ușor, aceștia susțin că VAR-ul a procedat total diferit la o fază întâmplată la doar câteva minute, când Raul Garcia ar fi fost faultat în careu.
"Real Madrid își continuă povestea de dragoste cu VAR-ul. O nouă victorie cu asistența video în prim plan, după un penalty acordat la un contact între Dani Garcia și Marcelo. O fază identică a avut loc mai târziu, la o fază în care Ramos l-a faultat în careu pe Raul Garcia. Aceste decizii par a devenit un "dosar X" pentru acest campionat", notează Mundo Deportivo.
Ligue 1
Soarta lui Pochettino atârnă de un fir de ață. Conducerea lui PSG i-a găsit deja înlocuitor
20/09/2021 LA 05:05
"Real ocupă locul întâi în La Liga, iar rolul principal în ultimele etape i-a aparținut VAR-ului. Gruparea blanco a obținut din nou toate cele trei puncte pe San Mames cu un gol marcat din penalty", notează sport.es, care menționează lipsa de consecvență a VAR-ului la faultul asupra lui Raul Garcia.

Muniain, după Bilbao - Real 0-1: "Toată lumea a văzut ce s-a întâmplat"

Iker Muniain, atacantul lui Bilbao, a fost și el afectat de cele întâmplate, la final vorbind despre deciziile luate în ultima perioadă în favoarea Realului.
"Toată lumea a văzut ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni. În funcție de ce echipă e angrenată se dau sau nu penaltyuri. Fiecare să tragă concluzia pe care o vrea", a spus vârful basc la final.
Grație penaltyurilor de care a beneficiat Real Madrid în acest sezon, Sergio Ramos a devenit primul fundaș din ultimii 26 de ani care ajunge la 10 goluri marcate într-un sezon. Ultimul apărător cu astfel de cifre a fost Fernando Hierro, care puncta de 10 ori în stagiunea 1993-1994. De la reluarea La Liga, căpitanul Realului a punctat de 5 ori, având cifre mai bune decât Messi, de exemplu.
Ligue 1
Al Khelaifi, întrebat cum a putut refuza 220 milioane€ pentru Mbappe. Răspunsul oferit
08/09/2021 LA 15:15
Ligue 1
"Va câștiga UCL cu PSG și apoi va face asta!" Unde va juca Messi înainte de a se retrage
03/09/2021 LA 10:02