Unul dintre cei mai mari mijlocași ai tuturor timpurilor, Zidane a scris istorie pentru Real și ca jucător, ducând formația de pe Bernabeu către trofeul Ligii Campionilor. În 2006, actualul tehnician a decis să atârne ghetele în cui, deși avea doar 34 de ani și se afla într-o formă foarte bună.
Între 2006 și 2007 pe Bernabeu, Cicinho a evoluat în ultimul meci al lui Zizou pentru Real: pe 7 mai 2006, cu Villarreal. La final, Florentino Perez a mers în vestiar, iar propunerea lui Robinho de a-i prelugi înțelegerea cu doi ani lui Zidane a fost luată foarte în serios de cel care este și azi președintele blanco. Episodul neștiut a fost evocat de fostul fundaș dreapta brazilian, într-un interviu pentru ESPN.
"În meciul său de rămas bun, Zidane a fost foarte emoționat. Și noi, de vreme ce era o legendă care a înceta să mai joace fotbal. La finalul partidei, Florentino Perez a intrat în vestiar și i-a salutat pe jucători unul câte unul. Ceea ce s-a întâmplat în continuare a fost de neuitat. Robinho a glumit: "Presidente, Zizou a spus că, dacă semnează un contract pe doi ani pentru 6,5 milioane de euro (n.r. cel mai mare salariu din echipă la acel moment), nu se mai retrage". Toți au râs, dar Florentino a luat totul în serios și a răspuns: "Dacă vrei, îți aduc hârtia acum pentru a semna". Zidane s-a gândit o clipă, s-a uitat la noi și a spus: "Nu, nu… Nu mai vreau"!", a spus Cicinho pentru ESPN.
Liga
Ancelotti pune presiune pe Benzema! Ce planuri are antrenorul după revenirea la Real Madrid
03/06/2021 LA 10:16

Zidane, antrenorul din teren

Imens ca jucător, Zidane a devenit rapid unul dintre cei mai bine cotați antrenori din lume, după ce a condus-o pe Real Madrid spre o performanță fără egal în istoria modernă a fotbalului: 3 Ligi ale Campionilor la rând.
Încă de pe vremea în care îmbrăca tricoul blanco, Zizou era un adevărat lider, asumându-și rolul de antrenor din teren și ajutându-i pe fotbaliști să înțeleagă la "milimetru" ce le cerea stafful tehnic.
"Zizou a fost dirijor. El ne-a ajutat întotdeauna să ne poziționăm pe teren. Înainte de meciuri, îndruma pe toată lumea, ne explica unde să stăm și ce să facem. Era deja antrenor pe teren. Florentino spunea mereu că Zidane a jucat într-un costum, atât de elegant a fost pe teren. Nici măcar nu a transpirat! A fost frumos să-l văd jucând", a mai spus fostul fundaș de bandă brazilian.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Sergio Ramos, mesaj special după plecarea lui Zidane! Reacțiile altor fotbaliști de la Real Madrid
27/05/2021 LA 11:30
Liga
Zidane pleacă de la Real Madrid la sfârșitul sezonului! Marca știe pe cine va aduce Florentino Perez
15/05/2021 LA 06:52