Unul dintre cei mai mari mijlocași ai tuturor timpurilor, Zidane a scris istorie pentru Real și ca jucător, ducând formația de pe Bernabeu către trofeul Ligii Campionilor. În 2006, actualul tehnician a decis să atârne ghetele în cui, deși avea doar 34 de ani și se afla într-o formă foarte bună.
Între 2006 și 2007 pe Bernabeu, Cicinho a evoluat în ultimul meci al lui Zizou pentru Real: pe 7 mai 2006, cu Villarreal. La final, Florentino Perez a mers în vestiar, iar propunerea lui Robinho de a-i prelugi înțelegerea cu doi ani lui Zidane a fost luată foarte în serios de cel care este și azi președintele blanco. Episodul neștiut a fost evocat de fostul fundaș dreapta brazilian, într-un interviu pentru ESPN.
"În meciul său de rămas bun, Zidane a fost foarte emoționat. Și noi, de vreme ce era o legendă care a înceta să mai joace fotbal. La finalul partidei, Florentino Perez a intrat în vestiar și i-a salutat pe jucători unul câte unul. Ceea ce s-a întâmplat în continuare a fost de neuitat. Robinho a glumit: "Presidente, Zizou a spus că, dacă semnează un contract pe doi ani pentru 6,5 milioane de euro (n.r. cel mai mare salariu din echipă la acel moment), nu se mai retrage". Toți au râs, dar Florentino a luat totul în serios și a răspuns: "Dacă vrei, îți aduc hârtia acum pentru a semna". Zidane s-a gândit o clipă, s-a uitat la noi și a spus: "Nu, nu… Nu mai vreau"!", a spus Cicinho pentru ESPN.
Ligue 1
Variantă surpriză pentru PSG! Ce antrenor din La Liga este dorit în locul lui Pochettino
14/03/2022 LA 09:05

Zidane, antrenorul din teren

Imens ca jucător, Zidane a devenit rapid unul dintre cei mai bine cotați antrenori din lume, după ce a condus-o pe Real Madrid spre o performanță fără egal în istoria modernă a fotbalului: 3 Ligi ale Campionilor la rând.
Încă de pe vremea în care îmbrăca tricoul blanco, Zizou era un adevărat lider, asumându-și rolul de antrenor din teren și ajutându-i pe fotbaliști să înțeleagă la "milimetru" ce le cerea stafful tehnic.
"Zizou a fost dirijor. El ne-a ajutat întotdeauna să ne poziționăm pe teren. Înainte de meciuri, îndruma pe toată lumea, ne explica unde să stăm și ce să facem. Era deja antrenor pe teren. Florentino spunea mereu că Zidane a jucat într-un costum, atât de elegant a fost pe teren. Nici măcar nu a transpirat! A fost frumos să-l văd jucând", a mai spus fostul fundaș de bandă brazilian.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ligue 1
Zidane nu merge singur la PSG! Cine este fotbalistul pe care îl vrea pe Parc des Princes
20/02/2022 LA 08:20
Liga Campionilor UEFA
"Doar asta vreau! Nu am luat nicio altă decizie!" Anunțul lui Mbappe cu 5 zile înainte de PSG - Real
10/02/2022 LA 12:54