În mandatele lui Laporta, Barcelona s-a transformat în cea mai puternică echipă din lume, catalanii cucerind 4 titluri și două Ligi ale Campionilor. Startul președinției acestuia a fost urmat la scurt timp de debutul lui Messi la prima echipă, în anii ce au urmat argentinianul fiind motorul grupării blaugrana și transformându-se în cel mai bun jucător din lume.
Relația dintre cei doi e extrem de apropiată, astfel că anunțul lui Messi că vrea să părăsească Camp Nou a fost interpretat de Laporta în singura cheie posibilă, mai ales că disputele acestuia cu președintele Bartomeu sunt de notorietate. Fostul președinte îl vede pe actualul conducător drept principalul responsabil pentru tot haosul creat în ultimii ani la club și pentru lipsa performanțelor.
"Bartomeu și Consiliul de Administrație trebuie să demisionze imediat. Au distrus moralul lui Messi în încercarea de a se salva de agitațiile economice și sportive pe care le-au creat. Dacă ar demisiona, există speranța că Messi va rămâne la #Barca", a scris fostul președinte al catalanilor pe contul de twitter.
Fotbal
Cursa pentru Balonul de Aur are un favorit uriaș! Messi, cotat cu aceleași șanse ca... Bonnuci
ACUM 20 ORE

Laporta: "Barcelona ar face o greșeală istorică"

Anterior, Laporta a scris că suspectează că Bartomeu ar vrea să îl vândă pe Messi pentru a își îndrepta erorile financiare uriașe făcute în ultimii ani și a catalogat această strategie drept o "greșeală istorică". Totodată, modul în care s-a comportat cu Suarez, un fotbalist care la rândul său a marcat istoria recentă a Barcelonei, a fost total lipsit de diplomație și de eleganță: l-a anunțat pe uruguayan prin telefon că Barcelona ar prefera să se despartă de el. "Un act de lașitate al președintelui și o lipsă de respect față de jucător", a fost concluzia lui Laporta.
Fostul președinte și-a încheiat discursul printr-o concluzie tristă, menită să le dea prea puține speranțe fanilor: "Biata Barcelona a ajuns pe mâinile acestor oameni incompetenți".
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19
Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
15/05/2022 LA 19:38