Transferurile în fotbal pot pica din varii motive, de la nemulţumirile salariale, la teama de a merge într-o zonă exotică, dar niciodată până în prezent nu s-a pus problema ca o mutare să cadă din cauza faptului că jucătorului îi e teamă să înveţe limba ţării, mai ales când vorbim de o limbă de circulaţie internaţională, aşa cum este spaniola.
Şi, totuşi, Bert Konterman e exemplul perfect pentru un fotbalist care şi-a ratat cariera pentru un motiv pueril. În 1999, acesta impresionase în tricoul lui Feynoord şi debutase la naţionala Olandei, astfel că Real a făcut o ofertă impresionantă. 20 de milioane de dolari erau gata să pună la bătaie madrilenii, o sumă uriaşă pentru acele vremuri, mai ales că vorbim despre un fundaş.
"Real Madrid i-a oferit lui Feyenoord 20 de milioane de dolari pentru mine. Leo Beenhakker, antrenorul meu, care fusese la Real, a venit şi mi-a spus: "Real te vrea, a făcut ofertă pentru tine". "Nu te cred, glumeşti", i-am răspuns. "Nu glumesc. Eu vreau să stai la Feynoord, dar îmi imaginez că vrei să mergi la Real, e o oportunitate care îţi apare o dată în viaţă, de la un club fantastic", mi-a mai spus", şi-a adus aminte Konterman, citat de Marca.
Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti a dezvăluit motivele de răzbunare în fața lui Liverpool: "Au fost două tragedii"
ACUM 10 ORE

Konterman a refuzat Real Madrid

În cele din urmă, Konterman a spus pas ofertei, sperând că va ajunge în Bundesliga sau Premier League. La Liga nu se afla între campionatele preferate şi din cauza faptului că nu ştia deloc spaniolă şi îi era teribil de teamă că va ajunge într-un loc unde nu va putea comunica. Posibilitatea de a învăţa spanilă nu l-a tentat deloc, astfel că a refuzat să meargă la cel mai titrat club din lume.
"Mereu m-am gândit că următoarea mea echipă ar fi trebuit să fie în Germania sau Marea Britanie. Vorbeam foarte bine limba germană și destul de bine engleza. O ofertă din Spania a fost înfricoșătoare din acest punct de vedere. Eram speriat că trebuie să învăț limba spaniolă, nu eram pregătit să fac această mutare la Real Madrid. A fost o decizie proastă pentru mine, pentru că erau cu adevărat interesați", a mai mărturisit fostul fotbalist.
Decizia a fost una catastrofală din punct de vedere al carierie. Un an mai târziu, apărătorul a prins un transfer, dar la Rangers, care nu a reprezentat rampa de lansare spre Premier League, cum spera. După trei ani la formaţia scoţiană, în care a avut evoluţii oscilante, Konterman s-a întors în Olanda, unde şi-a încheiat cariera.
Bineînţeles, faptul că ar fi ajuns la Real nu înseamnă şi că ar fi făcut faţă la un club de asemenea anvergură, dar opţiunile ulterioare puteau fi altele. Aşa, Konterman a rămas la stadiul de mare speranţă care nu a confirmat, traiectoria sa în fotbal după plecarea de la Feynoord fiind una în picaj.
https://i.eurosport.com/2020/05/27/2824758.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ligue 1
Mbappe a spus de ce în 2021 a vrut să plece la Real, iar acum a refuzat! Cu ce alt club a negociat
ACUM 15 ORE
Ligue 1
Mbappe a dat cărțile pe față! Cum a răspuns acuzațiilor că a rămas la PSG doar pentru bani
ACUM 15 ORE