Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cele 8 "chilipiruri" de pe piața transferurilor pe care Barcelona le poate aduce în vară

Cosmin Cioboata

Actualizat 12/03/2021 la 09:52 GMT+2

Cu Joan Laporta proaspăt reales pe postul de președinte, Barcelona se pregătește deja pentru perioada de mercato din vară. La fel ca majoritatea cluburilor din lume, catalanii au fost afectați de pandemie la nivel financiar, motiv pentru care vor căuta să aducă jucători de calitate la un preț redus sau chiar liberi de contract.

Sergio Aguero, Manchester City

Credit imagine: Getty Images

Joan Laporta a revenit la conducerea Barcelonei, după 11 ani, și are planuri mari. Noul președinte vrea să readucă formația catalană în topul fotbalului, acolo unde s-a aflat în primul său mandat glorios, din perioada 2003-2010.
Pentru a reveni în vârf, Barcelona are nevoie de câteva transferuri în următoarea perioadă de mercato, din vară. Ținând cont de pandemia care a afectat bugetul și de datoriile uriașe acumulate în ultimii ani, catalanii trebuie să fie prudenți pe piața transferurilor. Board-ul Barcei va încerca să aducă jucători de calitate în schimbul unor sume decente sau chiar gratis.
În cea de-a doua categorie se încadrează o mulțime de fotbaliști răsunători, care au impresionat în ultima perioadă la echipele lor. Cotidianul Sport.es a realizat o analiză atentă a pieței transferurilor și a găsit 8 jucători pe care Barcelona i-ar putea aduce în vară, când își vor încheia contractele.

Barcelona nu vrea să mai rateze transferul lui Depay

Barcelona se află în continuare în căutarea unui atacant. Catalanii n-au reușit să umple în totalitate golul lăsat de Luis Suarez, ajuns la Atletico Madrid vara trecută. Deja nu mai reprezintă un mister faptul că Ronald Koeman l-a dorit intens pe conaționalul Memphis Depay, vârful lui Olympique Lyon.
Cele două cluburi au negociat până în ultima zi a perioadei de mercato de vara trecută, fără să ajungă în cele din urmă la un consens. Motivul? Catalanii n-au putut îndeplini pretențiile financiare ale lui Lyon.
Datele problemei se vor schimba însă în vară, când contractul lui Depay va expira. Starul olandez a lăsat de înțeles că își dorește să ajungă pe Camp Nou, iar faptul că Ronald Koeman, conaționalul său, se află la cârma catalanilor va conta enorm.
Memphis Depay

Prietenii Aguero și Messi, împreună la Barcelona?

Un alt atacant de top care va rămâne liber de contract în vară este Sergio Aguero. Golgheter-ul all-time al lui Manchester City a fost chinuit de accidentări în acest sezon și a ieșit din calculele lui Pep Guardiola.
În presa internațională s-a tot discutat despre un posibil transfer la Barcelona, echipa bunului său prieten Lionel Messi. Deja este cert că Aguero nu își va prelungi contractul cu liderul din Premier League, iar o aventură pe Camp Nou este foarte posibilă.
Cel mai probabil, decizia lui Aguero va fi strict legată de cea a lui Messi. Dacă talismanul formației blaugrana va hotărî să continue pe Camp Nou, va reprezenta un mare plus în contextul transferului amicului Aguero. "Kun" a demontrat că este un atacant "letal", dar catalanii se vor orienta și în funcție de salariul cerut de argentinian.
Sergio Agüero (Manchester City)

"Telenovela" David Alaba s-ar putea încheia pe Camp Nou

"Telenovela" David Alaba, începută anul trecut, continuă și în ziua de astăzi. Fundașul lui Bayern Munchen a anunțat că nu își va prelungi contractul cu campioana Europei, iar giganții din La Liga s-au activat. Prima oară s-a scris că Real Madrid a bătut palma cu Alaba, apoi zvonurile au fost dezmințite. Apoi jurnaliștii iberici au scris că austriacul s-a înțeles cu Barcelona, dar și această ipoteză a fost repede demontată.
Un lucru este sigur: clubul care îl va transfera în cele din urmă pe Alaba trebuie să aibă resursele financiare necesare pentru a-i asigura un salariu consistent. La ora actuală, Barcelona nu pare favorită să câștige lupta remunerațiilor cu rivala Real Madrid, însă deznodământul va fi influențat și de dorința lui Alaba.
Un alt fundaș de la Bayern Munchen care va rămâne liber de contract la finalul sezonului este Jerome Boateng. Uriașul jucător german se va despărți de formația bavareză după 10 ani, iar catalanii ar putea profita de ocazie pentru a-și întări linia defensivă, atât de pusă la încercare în ultima vreme.
David Alaba

Barcelona, variante din Ligue 1 și Serie A

Tot în zona defensivă, clubul de pe Camp Nou l-ar putea transfera pe Juan Bernat, fundașul stânga al lui PSG. Internaționalul spaniol își va încheia contractul cu campioana Franței în vară și ar putea reveni în țara natală, pentru a pune umărul la "renașterea" Barcelonei.
Tot în această vară, PSG se va despărți, cel mai probabil, de Julian Draxler. Concurența din linia mediană a parizienilor este acerbă, iar germanul nu pare să reprezinte o prioritate pentru parizieni. Contractul său va expira în vară, iar oficialii de pe Parc des Princes nu i-au propus nici până la această oră o prelungire.
Florian Thauvin, extrema dreaptă a lui Marseille, și Hakan Calhanoglu, mijlocașul ofensiv al lui AC Milan, sunt alți 2 jucători răsunători care vor rămâne fără angajament în vară, dacă cluburile lor nu vor face o mișcare de ultim moment și le vor oferi un nou contract. Amândoi și-au demonstrat valoarea în ultimii ani și cu siguranță ar aduce un plus în jocul ofensiv al Barcelonei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo