Real și Barcelona au mers cap la cap în această ediție din La Liga, dar în cele din urmă ”los blancos” s-au încoronat campioni. La întreruperea campionatului din cauza pandemiei de coronavirus, madrilenii erau în spatele marilor rivali, dar apoi au avut un parcurs perfect, care le-a adus în cele din urmă un nou trofeu intern, după ce precedentele 2 fuseseră câștigate de Barcelona. Mai jos, avem câteva cifre care explică succesul echipei lui Zidane din această stagiune.

10 victorii în 10 meciuri post-pandemie

În ultimul meci jucat înainte de întreruperea campionatului din luna martie, Realul pierdea în deplasarea de la Betis Sevilla și totodată și fotoliul de lider al clasamentului. De la reluare însă, madrilenii au jucat 10 partide și le-au câștigat pe toate. Astfel, cu 30 de puncte obținute din 30 posibile, Realul a mărșăluit spre un nou titlu de campioană, chiar dacă 8 din aceste 10 victorii au fost obținute la limită, la un singur gol diferență.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
IERI LA 06:24
https://i.eurosport.com/2020/06/10/2830826.jpg

Doar 4 goluri primite în ultimele 10 etape

Fără îndoială, punctul forte al echipei lui Zidane pe finalul de sezon a fost apărarea. În cele 10 partide jucate din 14 iunie și până în prezent, Realul a primit gol doar în 4 dintre ele: un gol cu Eibar (când madrilenii conduceau cu 3-0), un gol cu Real Sociedad, unul cu Granada (la 2-0 pentru Real) și unul aseară, cu Villarreal, la 2-0, când fanii deja sărbătoreau câștigarea titlului.
Astfel, Curtois și apărătorii din fața sa au contribuit substanțial la acest titlu de campioană, Realul încasând în total numai 23 de goluri, cu 3 mai puține decât Atletico Madrid, echipă recunoscută pentru forța ei defensivă.

Sergio Ramos, 10 goluri marcate

În acest sezon, căpitanul Realului a egalat un record vechi de 14 ani, reușind să înscrie 10 goluri pentru madrileni. Din sezonul 2003-2004 nu se mai întămplase ca un fundaș de meserie să marcheze atât de mult într-un singur sezon competițional (Mariani Pernia a înscris 10 goluri pentru Getafe cu 14 ani în urmă). Prin reușitele sale, dar și prin evoluțiile excelente de pe linia de fund a echipei, Ramos este unul dintre principalii artizani ai acestui succes al madrilenilor.

21 de jucători au marcat pentru Real în acest sezon

Abilitatea lui Zidane de a-și roti fotbaliștii fără ca eficacitatea echipei să aibă de suferit este binecunoscută. În meciul din etapa 36, Ferland Mendy a devenit cel de-al 21-lea marcator al echipei din acest sezon. Nici o altă echipă, dintre cele care evoluează în cele mai bune 5 campionate din Europa, nu se poate lăuda cu o asemenea performanță.
https://i.eurosport.com/2020/07/10/2848234.jpg

Benzema, implicat în 40.9% dintre golurile Realului

Karim Benzema a fost principala gură de foc din atacul madrilenilor în acest sezon. Cu cele 21 de goluri și cele 8 assist-uri livrate colegilor săi, Benzema a fost implicat în 40,9% din totalul de 68 de goluri marcate madrileni în întreaga stagiune. În trecut, Benzema a avut cifre și mai bune (32 de goluri și assist-uri în sezoanele 2011-2012 și 2015-2016), dar atunci contribuția sa a fost procentual mai mică decât în acest sezon.
Toate aceste cifre impresionante au dus la cucerirea unui nou titlu de campioană pentru Real Madrid. Echipa lui Zidane nu și-a încheiat chiar definitiv socotelile cu acest sezon, pentru că, cel puțin teoretic, madrilenii au în continuare șanse în Championms League. Acolo, Realul se va deplasa la Manchester, returul cu City, dar este greu de crezut că ibericii vor putea întoarce rezultatul din tur, când au pierdut cu 2-1 pe Bernabeu.
Chiar dacă nu vor izbuti o revenire de senzație pe Ettihad, obictivul principal a fost deja atins, cucerirea titlului fiind primordială pentru madrileni, care în ultimul deceniu au fost mai mereu în spatele marii rivale de la Barcelona.
Fotbal
Agentul lui Benzema a explodat la adresa FIFA după ce francezul a fost "exclus" din echipa ideală
18/01/2022 LA 05:17
Liga
Gerard Pique recunoaște superioritatea lui Real Madrid înainte de primul "El Clasico" al anului
10/01/2022 LA 19:51