Florentino Perez a ajuns la cârma lui Real Madrid în urmă cu 12 ani și n-a avut vreodată candidat la alegerile prezidențiale organizate din 4 în 4 ani (2009, 2013 și 2017).
Lucrurile se vor schimba însă în următoarea campanie electorală, programată mai târziu în acest an. Omul de afaceri spaniol Enrique Riquelme (32 de ani) și-a exprimat intenția de a candida la președinția Realului, marcând astfel o premieră în "era" lui Perez.

Florentino Perez ar putea avea în premieră candidat pentru alegerile prezidențiale de la Real Madrid

Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
Într-un interviu oferit recent pentru El Confidencial, Riquelme a spus că Real Madrid are nevoie "de o direcție diferită, altfel vor apărea probleme".
"Este nevoie de o schimbare. La ora actuală există două scenarii: fie clubul urmează o direcție diferită și crește la maximum gradul de profensionalism al managementului, ajungând un club global în adevăratul sens al cuvântului, fie vor apărea probleme. Iar prin a fi un club global nu mă refer la organizarea unui tur în Statele Unite", a declarat Enrique Riquelme, pentru El Confidencial, citat de Mundo Deportivo.
Prin mesajul său, este limpede că Enrique Riquelme nu este de acord cu modul în care Florentino Perez gestionează managementul clubului Real Madrid. La fel ca multe alte cluburi de top din Europa, "galacticii" s-au obișnuit în ultimii ani să participe la turnee în Statele Unite, pentru a-și crește numărul de fani, veniturile și brandul.
Chiar dacă, la nivel de marketing, abordarea respectivă nu este greșită, Enrique Riquelme consideră că un președinte de club ar trebui să facă mult mai mult pentru o dezvoltare durabilă.
https://i.eurosport.com/2018/09/23/2425498.jpg
Florentino Perez, președintele lui Real Madrid

Cine este Enrique Riquelme, posibilul candidat al lui Florentino Perez pentru postul de președinte la Real Madrid

Enrique Riquelme este un om de afaceri spaniol, în vârstă de 32 de ani. Ibericul este CEO-ul companiei Cox Energy, dedicată energiei regenerabile în zona Americii Latine. Firma lui Riquelme, fondată în 2014, este evaluată la 300 de milioane de euro.
Cu 4 ani înainte, Riquelme a înființat grupul Grupo El Sol, care își desfășoară activitatea în diverse industrii: minerit, infrastructură și producție de energie.
Enrique Riquelme face parte din cea de-a 3-a generație de oameni de afaceri din familia sa, iar în 2019 a fost inclus printre cei mai influenți 100 de oameni de origine latină dedicați acțunilor climatice.
Acum, Riquelme are un nou obiectiv măreț: să ajungă președintele clubului Real Madrid. Pentru a-și putea înscrie candidatura, ibericul trebuie să îndelinească două condiții: să fie membru al clubului de cel puțin 20 de ani și să poată oferi garanția că deține în conturi 15% din bugetul clubului - în jur de 92 milioane de euro. Din fericire pentru Riqulme, îndeplinește cu succes ambele condiții.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59