Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Clasament inedit în La Liga după șase etape! Lider surpriză și start de sezon dificil pentru granzi

Vlad Dumitrescu

Actualizat 19/10/2020 la 09:37 GMT+3

Deși au două meciuri în minus, Barcelona și Real Madrid nu au avut începuturi de sezon strălucite. Liderul surprinzător din La Liga după șase etape este Real Sociedad.

Gerard Piqué (Barcelona)

Credit imagine: Getty Images

Barcelona a pierdut pe terenul lui Getafe, scor 0-1, în etapa a 6-a din La Liga. Messi și coechipierii săi au înregistrat astfel primul eșec sub comanda noului antrenor, Ronald Koeman.
Koeman a aliniat o formulă de joc inedită, cu Messi în postura de cel mai avansat jucător, în fața unei linii formate din Pedri, Griezmann și Dembele. Inovația tehnicianului olandez nu a dat roade, catalanii reușind să trimită un singur șut pe poartă timp de 90 de minute.
Getafe a urcat drept urmare pe locul 4 în La Liga, la egalitate de puncte cu Real Madrid, Cadiz și Granada și la un singur punct de liderul Real Sociedad. De cealaltă parte, Barcelona n-a reușit să câștige în ultimele 2 etape și ocupă locul 9, cu 7 puncte acumulate.

Cadiz, victorie istorică la Real Madrid

Real Madrid a fost învinsă surprinzător de Cadiz, formația nou promovată în La Liga. Micuța echipă s-a impus cu 1-0 pe terenul "galacticilor" lui Zinedine Zidane și a bifat o victorie istorică.
Cadiz a început extrem de curajoasă meciul de la Madrid, când Alvaro Negredo a șutat la colțul lung. Courtois era bătut, însă Sergio Ramos a reușit o intervenție splendidă, din alunecare, și și-a salvat echipa. Tot oaspeții au fost cei care au continuat să atace, iar Courtois s-a văzut pus la încercare de șutul de la mare distanță expediat de Cala. Portarul belgian s-a întins și a respins excelent.
Courtois n-a mai putut să intervină în minutul 16, când Anthony Lozano l-a păcălit cu o "scăriță". Real Madrid n-a avut reacție nici măcar după golul încasat. Tot Cadiz putea să-și dubleze avantajul înainte de pauză, când același Lozano s-a trezit cu mingea la picior, după o eroare a lui Courtois.
În urma victoriei uriașe din weekend, Cadiz se află pe locul cinci cu 10 puncte.
Clasament La Liga

Real Sociedad, liderul surpriză

Real Sociedad a învins categoric în etapa a șasea, cu 3-0, la Betis în urma golurilor marcate de Portu, Oyarzabal și fostul jucător al lui Manchester United, Adnan Januzaj.
Astfel, echipa pregătită de Imanol Alguacil urcă primul loc după șase etape din La Liga, cu doar 11 puncte acumulate însă. Nicio formație din Spania nu are punctaj maxim după șase etape, pe locul doi clasându-se Villareal tot cu 11 puncte. Real Madrid și Barcelona au, însă, două meciuri mai puțin.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo