Philippe Coutinho a ajuns în ianuarie 2018 la Barcelona, dar brazilianul nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor pe Camp Nou. De altfel, fostul jucător al lui Liverpool a fost împrumutat în sezonul precedent la Bayern Munchen. În această stagiune, Ronald Koeman a insistat ca el să fie păstrat la Barcelona, considerând că poate ajuta echipa, dar după un început promițător a fost scos din circuit de o accidentare, care îl ține în continuare departe de teren.
Conform presei iberice, noua conducere a Barcelonei este hotărâtă să se descotorosească de Coutinho în vară. Brazilianul mai are contract pe Camp Nou până în 2023, iar boardul Barcelonei dorește să îl vândă sau măcar să-l împrumute la o altă echipă pentru sezonul viitor. Decizia are mai mult rațiuni economice, deoarece clubul catalan ar fi nevoit să scoată din buzunar o sumă consistentă dacă brazilianul va rămâne.
Cupa Mondială FIFA
Încă un fotbalist important, în pericol să rateze Mondialul din Qatar! Anunțul antrenorului
07/11/2022 LA 07:31

Barcelona vrea să scape de Coutinho, pentru a nu-i mai plăti lui Liverpool încă 20 de milioane de €

Barcelona i-a plătit lui Liverpool 120 de milioane de € pentru Coutinho, dar în contract au fost trecute mai multe clauze care obligă clubul "blaugrana" la plata unor sume suplimentare, în funcție de performanțe. Până acum, Liverpool a încasat încă 15 milioane de € (5 milioane pentru bifarea a 25 de jocuri ale lui Coutinho în tricoul Barcelonei și 10 milioane pentru că echipa s-a calificat în Champions League în primele 2 sezoane de la transfer), dar "cormoranii" și-ar putea rotunji serios veniturile dacă brazilianul va ajunge la 100 de meciuri jucate pentru Barcelona.
Jurnaliștii de la Mundo Deportivo notează că Barcelona trebuie să achite încă 20 de milioane de € în acest caz. Coutinho are momentan 90 de meciuri pentru Barca, iar în acest sezon e imposibil să mai atingă cifra 100, ținând cont că este încă accidentat, iar echipa mai are de jucat doar 12 meciuri oficiale (11 în La Liga + finala Cupei Spaniei).
Astfel, Barcelona consideră că nu merită să îl păstreze pe mijlocașul brazilian și în sezonul viitor. În plus, dacă ar reuși să îl vândă în vară ar scăpa și de salariul său destul de mare, iar banii obținuți în urma transferului plus cei 20 de milioane de € pe care nu i-ar mai plăti către Liverpool ar aerisi cât de cât bugetul și așa foarte afectat de criza generată de pandemie.
https://i.eurosport.com/2021/03/17/3013430.jpg
Premier League
Coutinho, primul jucător care pleacă de la Barcelona în vară! Ce sumă va plăti Aston Villa
11/05/2022 LA 19:29
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 28-a din Premier League
08/03/2022 LA 12:36