Lionel Messi se află în negocieri pentru un nou contract cu Barcelona, dar presa catalană a publicat ieri valoarea actualei înțelegeri, care expiră în vară. Argentinianul a semnat în 2017 un contract pe 4 ani cu Barcelona, iar suma agreată cu președintele de atunci, Josep Maria Bartomeu, este de 555.237.619 euro.
Dezvăluirile cotidianului spaniol El Mundo vin în contextul în care Barcelona se află într-o criză financiară fără precedent. Catalanii au datorii de peste 700 de milioane de euro.
Messi a câștigat, așadar, 138 de milioane de euro/an doar din contractul cu echipa catalană în fiecare din ultimele 4 sezoane.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Clauza "secretă" din contractul astronomic al lui Messi

Dezvăluirile din contractul lui Messi continuă și astăzi. El Mundo a făcut publică o nouă informație legată de sumele câștigate de argentinian pe Camp Nou.
Potrivit publicației iberice, Messi va încasa încă 66 de milioane de euro până în vară din partea clubului catalan, ca urmare a unei înțelegeri cu Josep Maria Bartomeu, fostul președinte al catalanilor. Motivul? Loialitatea lui Messi față de Barcelona, echipă pentru a evoluat întreaga carieră.
Suma respectivă va fi împărțită în două tranșe. Prima va fi virată în contul lui Messi până la data de 31 martie 2021, urmând ca argentinianul să primească cea de-a doua tranșă în luna iulie, indiferent dacă va mai rămâne sau nu pe Camp Nou. Mai precis, Messi va primi în vară 39 de milioane de euro, potrivit El Mundo.
Barcelona și reprezentanții lui Messi au anunțat deja că vor acționa legal împotriva cotidianului El Mundo pentru dezvăluirea informațiilor confidențiale din contractul argentinianului.
Messi a intrat în ultimele 6 luni de contract cu Barcelona și momentan nu se știe dacă va semna prelungirea. În presa internațională se vorbește intens despre un posibil transfer la PSG, unde este așteptat de bunul său prieten, Neymar.
Indiferent de decizia finală a lui Messi, acesta va încasa cele 39 de milioane de euro în vară, drept recompensă pentru cei 17 ani petrecuți la prima echipă a catalanilor.

Reacția lui Figo când a aflat cât câștigă Messi la Barcelona

Luis Figo a comentat pe contul său de Twitter informația și a comparat decizia lui Bartomeu cu cea a președintelui Barcelonei din perioada 2000 - 2003, Gaspart, când lusitanul a fost cedat la Real Madrid.
"Cei care-l sfătuiesc pe Messi merită o statuie! Conducerea Barcelonei poate fi comparată cu cea a lui Gaspart", a scris fostul mare fotbalist portughez pe Twitter.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59