Messi și Costacurta nu s-au întâlnit în Champions League, chiar dacă Milan și Barcelona au fost în aceeași grupă în sezonul 2004-2005, iar un an mai târziu, în stagiunea 2005-2006, cele două formații au jucat semifinală de Ligă, catalanii ieșind învingători. Costacurta era la apusul carierie și nu mai prindea primul "11" la "diavoli", care se bazau pe cuplul de fundași centrali Nesta-Stam, în timp ce Messi nu era încă titular de drept în formația blaugrana.
Și, totuși, cei doi au fost față în față într-un amical, în 2004, pe vremea când Rijkaard abia îl promovase pe argentinian la prima echipă a Barcelonei. Rezultatul? Costacurta a explicat foarte plastic ce s-a întâmplat pe teren.
"M-am confruntat cu Messi când avea doar 16 ani. La început l-am văzut ca un copil, dar a făcut din mine ce și-a dorit. După un sfert de oră, a trebuit să îl rog pe Ancelotti să mă înlocuiască" , a spus fostul fundaș legendar al lui Milan, citat de As.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
ACUM O ZI
De notat că fundașul italian nu e primul mare jucător care a recunoscut că s-a simțit ridiculizat de Messi, deși acesta era doar un adolescent. Ludovic Giuly a explicat peste ani la rândul său ce a însemnat să ia contact pentru prima oară cu viitoarea mare vedetă a fotbalului mondial. "Ne-a distrus pe toți la antrenamente. Ne schimbam poziția în teren, doar pentru a nu fi adversarii lui direcți. Era capabil să treacă de 4 jucători și apoi să înscrie, juca precum un extraterestru", a spus fostul jucător al Barcelonei despre coechipierul său.

Comparație Messi - Maradona

Costacurta a avut ocazia să joace mult mai des în Serie A contra altui mare jucător argentinian, Diego Maradona.
Deși admite că "El Pibe d'Oro" era la rândul lui genial, italianul îl consideră pe Messi mai bun. Asta poate și din cauza faptului că, între timp, arbitrii au devenit mult mai sensibili la contactele fizice. Pe Maradona, fundașii Milanului îl faultau în mod constant, fără repercusiuni.
"Sunt asemănătoroi datorită geniului lor și a modului în care se exprimă pe teren, dar Messi este mai bun decât Maradona. Diferența este dată și de faptul că îi puteam face 66 de faulturi lui Maradona înainte de a fi avertizat. Cu Leo este altceva, fotbalul este acum altceva, primești cartonașe mult mai ușor", a mai spus Costacurta.
https://i.eurosport.com/2020/05/31/2826448.jpg
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
IERI LA 05:17
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
IERI LA 10:14