Eden Hazard a ajuns la Real Madrid în vara anului 2019, după ce "galacticii" le-au plătit 115 milioane de euro celor de la Chelsea. În acel moment, cota de piață a atacantului belgian era una astronomică: 150 de milioane de euro.
Lucrurile au luat o întorsătură dramatică din momentul transferului său pe Santiago Bernabeu. Adus să strălucească în tricoul "blanco", Hazard n-a reușit să-și arate valoarea uriașă care l-a consacrat în Premier League. Internaționalul de 30 de ani a suferit un șir îndelungat de accidentări, care se întinde până în prezent.
Hazard a suferit recent cea de-a 11-a accidentare de când a ajuns la Real, în urmă cu mai puțin de 2 ani. 11 accidentări care l-au forțat să urmărească de pe margine jocul formației lui Zidane, în cea mai mare parte.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Cota de piață a lui Hazard s-a prăbușit! Belgianul a ajuns să valoreze numai 40 de milioane de euro

În cele două sezoane petrecute pe Santiago Bernabeu, Hazard a adunat numai 36 de meciuri, în care a reușit să înscrie 4 goluri și să ofere 7 assist-uri. Evident, cifrele sunt dezastruoase, ținând cont de speranțele uriașe pe care conducătorii Realului și le puseseră în starul belgian.
Perioadele de absență și seceta de meciuri ale atacantului i-au afectat, în mod inevitabil, și cota de piață. Potrivit ultimelor actualizări ale site-ului de specialitate transfermarkt.com, Hazard valorează la ora actuală numai 40 de milioane de euro - cea mai mică valoare începând din 2013, pe vremea când începea să-și facă un nume în tricoul lui Chelsea.
Așadar, în numai 3 ani, cota de piață a lui Hazard a ajuns de la 150.000.000 la 40.000.000. O scădere incredibilă care sperie orice oficial, jucător și fan al Realului.

Hazard, chinuit de accidentări! Atacantul lui Real Madrid a jucat numai 14 meciuri în actualul sezon

Vârsta lui Hazard - 30 de ani -, numărul de meciuri jucate în ultima perioadă, numărul de goluri înscrise la Real Madrid și forma actuală au fost principalele elemente care au dus la acest regres uriaș al belgianului pe piața transferurilor.
În actualul sezon, Hazard a bifat numai 14 apariții în tricoul Realului, reușind să marcheze 2 goluri. Per total, belgianul a adunat 2.191 de minute la campioana Spaniei, în 20 de luni.
De-a lungul carierei, Hazard a mai jucat la Lille și Chelsea, înainte să semneze cu Real Madrid. Per total, atacantul belgian a cucerit 9 trofee, printre care se numără 2 titluri în Premier League, un titlu în Ligue 1, un titlu în La Liga și 2 trofee UEFA Europa League.
Hazard a adunat 106 de selecții la naționala Belgiei și a marcat 32 de goluri.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59