Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cota de piață a lui Hazard s-a prăbușit! Incredibil cât a ajuns să coste starul lui Real Madrid

Cosmin Cioboata

Publicat 23/03/2021 la 20:04 GMT+2

Eden Hazard (30 de ani) este, fără doar și poate, unul dintre cei mai ghinioniști jucători din istoria fotbalului. Starul belgian, cotat la 150 de milioane de euro în 2018, a fost chinuit de o serie interminabilă de accidentări, iar acum a ajuns să valoreze numai 40 de milioane de euro, potrivit transfermarkt.com

Eden Hazard of Real Madrid reacts during the La Liga Santander match between Real Madrid and Deportivo Alaves

Credit imagine: Getty Images

Eden Hazard a ajuns la Real Madrid în vara anului 2019, după ce "galacticii" le-au plătit 115 milioane de euro celor de la Chelsea. În acel moment, cota de piață a atacantului belgian era una astronomică: 150 de milioane de euro.
Lucrurile au luat o întorsătură dramatică din momentul transferului său pe Santiago Bernabeu. Adus să strălucească în tricoul "blanco", Hazard n-a reușit să-și arate valoarea uriașă care l-a consacrat în Premier League. Internaționalul de 30 de ani a suferit un șir îndelungat de accidentări, care se întinde până în prezent.
Hazard a suferit recent cea de-a 11-a accidentare de când a ajuns la Real, în urmă cu mai puțin de 2 ani. 11 accidentări care l-au forțat să urmărească de pe margine jocul formației lui Zidane, în cea mai mare parte.

Cota de piață a lui Hazard s-a prăbușit! Belgianul a ajuns să valoreze numai 40 de milioane de euro

În cele două sezoane petrecute pe Santiago Bernabeu, Hazard a adunat numai 36 de meciuri, în care a reușit să înscrie 4 goluri și să ofere 7 assist-uri. Evident, cifrele sunt dezastruoase, ținând cont de speranțele uriașe pe care conducătorii Realului și le puseseră în starul belgian.
Perioadele de absență și seceta de meciuri ale atacantului i-au afectat, în mod inevitabil, și cota de piață. Potrivit ultimelor actualizări ale site-ului de specialitate transfermarkt.com, Hazard valorează la ora actuală numai 40 de milioane de euro - cea mai mică valoare începând din 2013, pe vremea când începea să-și facă un nume în tricoul lui Chelsea.
Așadar, în numai 3 ani, cota de piață a lui Hazard a ajuns de la 150.000.000 la 40.000.000. O scădere incredibilă care sperie orice oficial, jucător și fan al Realului.

Hazard, chinuit de accidentări! Atacantul lui Real Madrid a jucat numai 14 meciuri în actualul sezon

Vârsta lui Hazard - 30 de ani -, numărul de meciuri jucate în ultima perioadă, numărul de goluri înscrise la Real Madrid și forma actuală au fost principalele elemente care au dus la acest regres uriaș al belgianului pe piața transferurilor.
În actualul sezon, Hazard a bifat numai 14 apariții în tricoul Realului, reușind să marcheze 2 goluri. Per total, belgianul a adunat 2.191 de minute la campioana Spaniei, în 20 de luni.
De-a lungul carierei, Hazard a mai jucat la Lille și Chelsea, înainte să semneze cu Real Madrid. Per total, atacantul belgian a cucerit 9 trofee, printre care se numără 2 titluri în Premier League, un titlu în Ligue 1, un titlu în La Liga și 2 trofee UEFA Europa League.
Hazard a adunat 106 de selecții la naționala Belgiei și a marcat 32 de goluri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo