În martie, când s-a întrerupt La Liga, Barcelona avea două puncte avans peste marea rivală, Real Madrid. Galacticii au avut un parcurs perfect și au profitat de sincopele catalanilor, astfel că ieri s-au încununat campioni cu o etapă rămasă de disputat.
Prilej pentru Courtois să aibă ultimul cuvânt în duelul verbal cu Setien, antrenorul Barcelonei, care îi transmisese că ar fi mai înțelept din partea lui să își măsoare cuvintele.
"Am avut tot timpul încredere în această echipă și am spus-o și în perioada de izolare că noi vom obține titlul. Deși cineva din Catalunya mi-a spus să tac. Mi-a spus asta, dar după două luni în care nu am jucat, am revenit și am câștigat 10 meciuri la rând. Am avut mereu încredere în această formație, toți am crezut că vom lua titlul. Planul lui Zidane ne-a adus aici, a crezut în noi și i-am răsplătit încrederea", a spus Courtois, citat de Mundo Deportivo.
Liga
Benzema și Vinicius Jr. au adus a 15-a victorie a celor de la Real Madrid în La Liga
08/01/2022 LA 21:54

Duelul Courtois - Setien

Thibaut Courtois era convins în perioada de suspendare a campionatului că "galacticii" pot să demonstreze pe teren că sunt echipa mai bună, dar lua în calcul şi varianta ca stagiunea să nu poată fi reluată. Asta în condițiile în care Spania avea la momentul respectiv cele mai multe cazuri de coronavirus din lume. În acest scenariu, titlul nu ar trebui să îi fie înmânat Barcelonei, după modelul "PSG", credea goalkeeperul lui Real. Declaraţiile belgianului l-au deranjat pe Quique Setien, antrenorul Barcelonei.
"Nu aș dori să câștig campionatul în acest fel. Dar este de bun simț: dacă stagiunea nu se va relua, clasificarea trebuie să fie cea de dinaintea întreruperii", a spus Setien în aprilie, nu înainte de a-i transmite portarului lui Real Madrid că ar fi mai bine să tacă.
Dacă mâine s-ar opri campionatul şi Barca ar fi campioană, nu mi s-ar părea corect. Celor de la Barcelona li s-ar părea logic, dar eu nu cred. Până la urmă, au jucat contra noastră şi au pierdut. Cred că trebuie să fii declarat campion pe baza tuturor meciurilor. Nu poţi să te opreşti cu 11 partide înainte de finalul sezonului. Ori le terminăm pe toate, ori nu le terminăm, dar fără a declara o echipă campioană. În Anglia, aş putea înţelege ca Liverpool să fie declarată campioană, pentru că are un avantaj de 25 puncte | Courtois, în aprilie
Liga
4 fotbaliști de la Real Madrid, depistați pozitiv la Covid-19! Ce măsuri au luat oficialii clubului
29/12/2021 LA 16:41
Fotbal
Cele mai bune echipe din top 5 campionate europene după primele etape ale sezonului 2021/22
25/12/2021 LA 12:22