Crouch a fost recunoscut întreaga carieră pentru calmul său din teren, dar și din afara lui. Totuși, se pare că a existat o situație în care până și fostul internațional englez a fost aproape să clacheze.
Se întâmpla în 2011, la meciul dintre Real Madrid și Tottenham, din sferturile UEFA Champions League. Crouch se afla în a doua perioada petrecută la formația londoneză și a început ca titular partida de pe Santiago Bernabeu.
Din păcate pentru el, seara s-a încheiat încă din minutul 15, când arbitrul l-a eliminat pentru cumulul de cartonașe galbene. Primul a fost acordat pentru un fault asupra lui Sergio Ramos, pe care Crouch și l-a asumat, iar al doilea pentru un "contact inexistent" asupra lui Marcelo, așa cum englezul susține și în ziua de astăzi.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Meciul în care Crouch a vrut să-l bată pe Marcelo

Ceea ce l-a deranjat cel mai rău pe Crouch nu a fost însă cartonașul roșu încasat, ci modul în care Marcelo a simulat și s-a bucurat când a văzut decizia arbitrului.
Fostul vârf al lui Tottenham a mărturisit recent că s-a aflat foarte aproape să cedeze și să-l bată pe fundașul brazilian. Crouch a spus că niciodată în viață nu și-a dorit să lovească pe cineva mai tare decât pe Marcelo:
"Vestiarul este chiar sub stadion (n.r. – Santiago Bernabeu) și de acolo puteam auzi suporterii care se bucurau după fiecare gol. Stăteam în vestiar cu un prosop deasupra capului și mă gândeam: <Este numai vina mea>. Am regretat foarte mult acel moment.
Totuși, am o scuză pentru unul dintre cele două cartonașe galbene. Într-adevăr, pe primul l-am meritat. Am intrat mult prea energic prin alunecare asupra lui Sergio Ramos. În schimb, la al doilea cartonaș, m-am dus să-l blochez pe Marcelo, dar nu l-am atins.
El a sărit și s-a rostogolit. O cameră TV l-a surprins în timp ce se uita către arbitru și sărbătorea când acesta mi-a arătat cartonașul roșu. Imediat după aceea s-a ridicat de pe gazon.
În viața mea nu mi-am dorit să lovesc pe cineva mai tare decât atunci! Ei (n.r. – Real Madrid) au văzut eliminarea mea ca pe o victorie. Apoi au câștigat și meciul. M-au păcălit, am fost mult prea naiv și am intrat în jocul lor.", a povestit Peter Crouch, pentru podcastul Paddy Power’s From the Horses Mouth.
Echilibrul s-a rupt complet după eliminarea lui Crouch, iar Real Madrid a învins categoric Tottenham, scor 4-0. Adebayor, cu o dublă, Di Maria și Cristiano Ronaldo au înscris pentru formația pregătită la acea vreme de Jose Mourinho. Real s-a impus și în retur, la Londra, scor 1-0, grație golului lui Ronaldo.

Crouch a câștigat două trofee alături de Liverpool

Crouch a plecat de la Tottenham la finalul sezonului 2010/2011, apoi a evoluat 8 ani la Stoke, înainte să ajungă la Burnley, de unde s-a retras în 2019. De-a lungul carierei, fostul internațional a mai jucat la cluburi precum Liverpool, Aston Villa și QPR.
Singurele trofee cucerite de Crouch au venit în perioada petrecută pe Anfield: Cupa și Supercupa Angliei, ambele în 2006. Alături de "cormorani", Crouch a ajuns și în finala Champions League din 2007, pierdută împotriva lui AC Milan.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59