Lionel Messi s-a obișnuit de ani de zile să fie în centrul atenției. Atacantul argentinian a scris istorie la Barcelona, devenind în weekend jucătorul cu cele mai multe apariții la formația blaugrana: 768.
Totuși, a existat o perioadă în care Messi se afla în prim-plan din cauza unor lucruri mai puțin plăcute. În urmă cu aproximativ 7 ani, căpitanul Barcelonei obișnuia să vomite pe teren, chiar în timpul meciurilor.
Un moment de acest fel s-a petrecut chiar pe Arena Națională, în 2014, la meciul amical dintre România și Argentina, scor 0-0.
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39
https://i.eurosport.com/2021/03/23/3016714.jpg

Cum a scăpat Messi de senzațiile de vomă din timpul meciurilor

Fanii din întreaga lume se întrebau atunci ce este în neregulă cu Messi, iar răspunsul a fost aflat câțiva ani mai târziu: regimul alimentar dezorganizat.
"Nu ştiu exact ce anume mâncam şi îmi făcea rău, dar mâncam de toate. Mulţi ani, pe la 22, 23, 24 de ani, am mâncat prost. Mâncam ciocolată, biscuiţi, am băut şi sucuri acidulate. De toate!", spunea Messi, într-un interviu oferit în urmă cu 3 ani.
Messi a luat atitudine și și-a schimbat alimentația, cu ajutorul sfaturilor oferite de medicul Giuliano Poser, care a lucrat și cu Gonzalo Higuain și Paulo Dybala.
Nutriționistul i-a schimbat complet regimul lui Messi, iar recent a dezvăluit alimentele tăiate de pe lista argentinianului:
"Printre alimentele tăiate de pe listă se numără alcoolul, făina, carnea roșie, băuturile acidulate și grâul rafinat. Din fericire pentru Messi, ceaiul Yerba Mate este încurajat", a explicat Giuliano Poser, citat de cotidianul Marca.

Cum arată acum regimul alimentar al lui Messi

Nutriționistul lui Messi a explicat apoi ce alimente i-a recomandat jucătorului Barcelonei:
"Legumele, fructele sezoniere și apa minerală bună reprezintă combustibili esențiali pentru mușchi. Trebuie să reduci consumul de mâncăruri procesate sau contaminate cu pesticide, erbicideși antibiotice", a mai spus nutriționistul.
În același timp, medicul l-a încurajat pe Messi să lucreze mai mult la starea sa mentală și i-a sugerat să folosească remedii pe bază de plante.
Messi a urmat sfaturile, iar în scurt timp a scăpat de problemele din timpul meciurilor.
"Acum mănânc bine: peşte, carne, salate. Adevărul e că mănânc de toate, dar organizat şi bine. Din când în când, beau şi un pahar de vin. Sunt momente când se poate și asta", a mai spus Messi, în 2018.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59