Fotbal
Liga

Cum s-a comportat Ronaldinho cu Maxi Lopez, în momentul în care acesta a sosit la Barcelona

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ronaldinho și Maxi Lopez, la parada de după câștigarea titlului din 2006

Credit imagine: Eurosport

DeCristian Mihala
22/05/2020 la 05:43

Maxi Lopez, atacantul de 36 de ani al lui Crotone, și-a amintit de perioada Barcelona, una specială, în care Ronaldinho l-a ajutat enorm.

Brazilianul e considerat de mulți drept cel mai talentat jucător care a pășit vreodată pe un teren de fotbal, fiind probabil jucătorul care a exprimat cel mai bine "bucuria jocului".

Dincolo de calitățile fantastice din teren, brazilianul a fost și un caracter incredibil, ajutându-și în permanență coechipierii.

Liga

Lionel Messi "Am vrut să părăsesc Spania, dar am rămas pentru Barcelona"

IERI LA 09:45

Așa s-a întâmplat și în 2005, când Maxim Lopez sosea pe Camp Nou, după ce impresionase pentru River Plate. Ronaldinho știa foarte bine cât de greu e pentru un sud-american să se integreze la o echipă din Europa, astfel că l-a luat pe atacant sub aripa sa protectoare.

"Am ajuns la Barcelona, în ceea ce a reprezentat prima mea experiență în Europa. Era o echipă cu mulți jucători mari, iar în vestiar m-am așezat lângă Ronaldinho. M-a ajutat enorm, atât pe teren, cât și în afara lui. Obișnuia să vină la mine acasă foarte des, pentru că a înțeles că în primele luni mi-a fost foarte greu să mă adaptez. Venea să mă scoată în oraș, să mă ducă să mănânc, să îmi arate traseele din oraș", a dezvăluit Maxi Lopez pentru Fox Sport.

Relația dintre Ronaldinho și Maxi Lopez nu a fost una specială neapărat, fostul campion mondial comportându-se similar și cu ceilalți nou-veniți în cadrul echipei, pentru a-i ajuta să se adapteze cât mai bine.

"Ronaldinho a fost întotdeauna așa. La fel a pățit și Messi. Ne ajuta și ne ghida cu o bucurie incredibilă. Sunt încă în contact cu el, cu Rafa Marquez, cu Giuly, cu Thiago Motta, cu Belletti. Am format un grup foarte unit, dincolo de ce am obținut pe teren", a mai spus Maxi Lopez.

Transferat în Catalunya pentru 6,2 milioane de euro, de la River Plate, în contextul unei accidentări grave a lui Henrik Larsson, Maxi Lopez nu a dat randamentul scontat. În primul sezon a evoluat în 14 meciuri pentru catalani, fără a marca. Apoi, a fost împrumutat la Mallorca, înainte ca FC Moscova (fosta Torpedo Metallurg) să îl achiziționeze definitiv în 2007.

Ronaldinho l-a ajutat pe Messi să se integreze la Barcelona

Vorbele lui Maxi Lopez au acoperire: Messi îl consideră pe "Dințos" un adevărat model, acesta ajutându-l să se integreze excelent într-un vestiar plin de nume grele.

Deși oficialii Barcelonei au decis în 2008 să îl vândă pe Ronaldinho la Milan, pentru a-i permite lui Messi să strălucească, relația dintre cei doi fotbaliști a fost mereu una specială. La peste un deceniu distanță, starul argentinian a vorbit la superlativ despre fostul său coechipier.

"Ronaldinho m-a ajutat enorm. Am venit la prima echipă a Barcelonei la 16-17 ani și să îi văd pe toți acei fotbaliști uriași a fost greu. Dar Ronaldinho a fost mentorul meu, m-a ajutat să nu îmi pierd capul. Apoi, pe gazon, am încercat să îl ajut și eu, mereu încercam să îi pasez. Din păcate, nu am avut ocazia să evoluăm prea mult împreună, mi-ar fi plăcut să jucăm mai mult", a spus Messi în urmă cu aproximativ două luni, conform TyC Sports.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Liga

"În dreapta Figo, în stânga Rivaldo. Eu unde mai joc?". Dezvăluirile unui fost jucător al Barcelonei

23/05/2020 LA 10:37
Champions League

Mourinho a recunoscut, după 10 ani, ce i-a șoptit la ureche lui Guardiola în Barcelona - Inter

22/05/2020 LA 08:46
Subiecte asemănătoare
FotbalLigaFC Barcelona
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Fotbal

Acord verbal pentru transferul lui Haaland. Norvegianul, cifre de 5 ori mai bune decât Ronaldo

ACUM 7 ORE

Ultimele videoclipuri

Fotbal

#DORdeSPORT Interviu cu Mihai Rotariu

00:23:21

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Interviu cu Alexandra Tănăsescu

22/05/2020 LA 12:45
Vezi mai multe