Tot astăzi, Ivan Rakitic și-a luat rămas bun de la Barcelona, echipa pentru care a evoluat în ultimele 6 sezoane. Mijlocașul croat a susținut o ultimă conferință de presă, în timpul căreia n-a ezitat să vorbească despre posibila plecare a lui Messi de la clubul catalan.
Rakitic a fost întrebat cum vede această ipoteză, care îi sperie pe fanii blaugrana, iar croatul a răspuns sincer, spunând că Barcelona ar trebui să fie prima variantă a oricărui jucător.
"Barcelona reprezintă prima și cea mai bună opțiune pentru orice fotbalist. Apoi, fiecare trebuie să ia o decizie finală. Și în cazul meu, prima opțiune va fi întotdeauna Barca. Totuși, situația mea este oarecum diferită față de cea a celorlalți jucători. În orice caz, orice decizie ar trebui să fie respectată.", a spus Ivan Rakitic, citat de Sport.es
Liga
Ernesto Valverde: "E mai bine ca oamenii să nu știe adevărul despre Leo Messi"
19/08/2021 LA 14:39

Rakitic revine la Sevilla, după despărțirea de Barcelona

Imediat după zvonurile că va pleca de la Barca, Rakitic a primit oferte din partea mai multor cluburi importante din Europa, inclusiv Manchester United. În cele din urmă, mijlocașul de 32 de ani a ales să revină la Sevilla, echipa unde a trăit momente minunate înainte de transferul pe Camp Nou.
Rakitic a ajuns la Sevilla în 2011, după ce andaluzii le-au plătit 2,5 milioane de euro celor de la Schalke. Croatul a avut evoluții excelente la Sevilla, care l-au adus repede în vizorul Barcelonei. Clubul catalan l-a transferat în vara anului 2014, achitând suma de 18 milioane de euro.
De-a lungul perioadei petrecute pe Camp Nou, Rakitic a bifat 310 apariții, reușind să înscrie 35 de goluri, să ofere 42 de assist-uri și să cucerească 13 trofee, inclusiv o Ligă a Campionilor, în 2015.
Rakitic a avut prestații foarte bune și la naționala Croației, alături de care a ajuns până în finala Campionatului Mondial din urmă cu 2 ani. Croația a pierdut în ultimul act din Rusia în fața Franței, scor 2-4.
Liga
Laporta, atac fără precedent la Bartomeu: "A ruinat Barcelona!" Care este noul plafon salarial
16/08/2021 LA 11:19
Liga
"Nu sunt bani!" Leo Messi și-a anunțat colegii de la Barcelona că pleacă de la echipă pe WhatsApp
12/08/2021 LA 17:59